Godmorgon

Här hemma säger vi fortfarande godmorgon tidigt. Någon enstaka natt in i mellan har Ella vaknat vid halv sju men annars är det mellan 5 och 6 som gäller. Det är tidigt. speciellt eftersom det är mer åt 5 hållet. Vi har provat det mesta känns det som och vi har haft sådana här perioder innan, när det tex är tand på gång. Men denna perioden har varat för länge och verkar inte alls vilja gå över. Vi har försökt med mer mat och att lägga henne senare. (lägger vi henne senare är hon bara ledsen när hon vaknar vid 5) Vi har testat att bara sova middag en gång om dagen och vi har testat att sova middag flera ggr om dagen och faktiskt fungerar det bättre när hon sover middag fler gånger om dagen..

Jag har börjat vänja mig vid tidiga morgonar nu och Ella är duktig som somnar 7 varje kväll.. men det hade varit gott att få sova i varje fall till 7 någon gång då och då..

Har ni tips så mottages de mer än gärna!

morgonpigg och nyfiken!!

Kommentarer
Postat av: i min lilla lilla värld

Sover hon fortfarande 2 gånger om dagen? Du måste ge det lite tid med att bara sova en gång. Wilda sover numera bara 45-60 minuter på en hel dag

2011-06-13 @ 08:03:44
URL: http://saratilling.se
Postat av: Mamma till William och bebis i magen

Godmorgon söta..

Hoppa att du får en skön måndag morgon med din söta prinsessa..

Söt bild på henne.Ha det bra ..kram kram

2011-06-13 @ 08:25:32
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Mamma till William och bebis i magen

William sover mellan 10,11 tiden fram två timmar per dag men i bland vill han bara sova lita om dagen..men han är så duktig & sover hela nätter..Så testa att nanna henna en gång om dagen så kanske det hjälper henne att sova mera..kram

2011-06-13 @ 08:28:26
URL: http://blondis81.blogg.se/
Postat av: Malin

Vet hur det är att ha en morgonpigg tjej... Tultan vaknade 6 idag men det senaste har hon faktiskt sovit till 7 - 8! Vi skaffade en mörkläggningsgardin ;)

Tultan sover med bättre om hon sover 2 ggr per dag och visst kan man lägga dom små liven senare på kvällen men som du säger det brukar ändå vakna samma tid fast liiite mer grinigare istället...



Testa och ge välling i sängen? Ibland funkar det med Tultan om hon får välling då vi 5 - 6.



Hoppas du får lite tis för visst är det allt härligt att sova till 7 iaf :)

Kramar

2011-06-13 @ 09:54:07
URL: http://minbebis.com/blogg/tultaliten
Postat av: Hanna Runesdotter

Mörkläggningsgardin är mitt tips. Har ni testat det? Nu på sommaren tycker jag väl egentligen inte att det "hjälper". Men min äldsta son vaknade väldigt tidigt ett tag, tills vi köpte mörkläggningsgardin. Värt att testa kanske?



Och att ge välling i sängen, då kanske hon kan somna om med dig en stund?



Här vaknar barnen runt 6.30 varje dag. De lägger sig klockan 19. Thexas som är 15 månader sover oftast två ggr om dagen, ibland bara en gång. Men det spelar inte så stor roll om han bara tar en nap på en timme eller två nappar på sammanlagt 3,5 timmar. Han sover ändå samma tider på kvällen.



Hoppas ni får en fin måndag, fastän ni är trötta!

Kram!

2011-06-13 @ 10:51:36
URL: http://hannarunesdotter.blogg.se/
Postat av: Anna

Har haft precis samma bekymmer med Hugo och har testat att låta honom sova bara en gång på dagen men det hjälpte inte! Så nu har vi börjat ge honom flaskan i sin säng när han vaknar kring kl.6 och när han druckit upp den så stoppar vi in nappen och då somnar han om:) Men alla barn är ju olika och jag antar att man får försöka hitta det som passar bäst för just din familj;)



STORA Kramar

2011-06-13 @ 13:34:33
URL: http://jagochpyret.blogg.se/
Postat av: Lollo Bengtsson

Härligt att vara uppe med tuppen.. Jag har förstått att det inte verkar vara ett måste med skötbord.. Har köpt en skötbädd iaf.. Tänkte att tvättmaskinen kanske funkar tillvidare om inte annat.. Vi får se hur vi gör helt enkelt! Kram

2011-06-13 @ 13:36:59
URL: http://lollobengtsson.blogg.se/
Postat av: Ida och William

Funkar det inte att försöka sjunga lite för henne och få henne att somna om? När William vaknar tidigt så ger jag han nappen och sjunger lite så somnar han om. :-)

2011-06-13 @ 14:35:58
URL: http://idamelinda.wordpress.com
Postat av: Sarah & Thea

När Thea somnar senare på kvällen så sover hon även längre på morgonen sen. Kanske det skulle kunna fungera om du inte redan provat detta? Att försöka hålla henne vaken en liten stund längre, så att hon förhoppningsvis sover längre på morgonen sen? :)



Hoppas bus-fröken sover bättre snart! Kram på er !

2011-06-13 @ 19:07:38
URL: http://sarahkathrine.blogg.se/
Postat av: Veronica, mamma till Nim.

Svårt det där. Nim sover i regel mellan 11-12. Sedan är han vaken till 19, däckar på 5 sekunder och sover till 7- tiden. Och hon somnar inte om ifall hon får välling vid 5? Hon ville ju inte ha det men som jag sa om Nim så testade vi varm vilket han älskar just nu och slurpar i sig direkt. Sover som en stock. Typ enda tipset att ge henne kall om hon vägrar varm eller tvärtom. För att se om det är bättre. Man kan ju också lura dem genom att hälla i typ lite vaniljextrakt eller ngn annan smak.. Hoppas det löser sig. Kramis

2011-06-13 @ 19:27:24
URL: http://attblifler.blogg.se/
Postat av: Frida

GOD MORGON ELLA!!!! Som du vet så är jag ingen hejare på nattrutiner, att Ludvig fortfarande vill ha välling på natten kallar jag otur och att han vaknar vid 8 halv 9 kallar jag tur... Det är aldrig roligt att gå upp före kl 6, om du vill kan jag ta med henne till stallet så kan du få sova lunch??? Vi saknar er!! Kram

2011-06-13 @ 20:19:44
Postat av: Melanie

Vet hur det känns vännen...har också en morgonpigg donna som du vet. Hon har ju alltid varit det, men i perioder så har hon vaknat vid 7 och nu har hon börjat med 4-5. Det är föööör tidigt! Vet inte riktigt varför hon började med det helt plötsligt, för då vill hon verkligen gå upp. Hon sover 1 gång per dag, kanske 1,5-2 tim och lägger sig mellan 20-21. Men det spelar ingen roll, hon ska ändå upp i ottan.



Det är inte lätt detta med sömnen och allting alltså, det ändras ju så hela tiden tycker jag...I bland sover Moa hela nätter i perioder utan att äta, sen vaknar hon flera ggr och vill äta igen 1 gång per natt. Ja det ändras fort ibland...



Kommer ni på något bra så hojta till! =) KRAM!

2011-06-13 @ 20:21:06
URL: http://enlitendelavmig.blogg.se/
Postat av: janni - mamma till Emilia♥

Lilla söta Ella, det är ju natt klockan 5!! Det ända jag kan tipsa om är att ge henne varm välling i sängen när hon vaknar till, och försöka natta om, det är NATT nu då sover vi! hihi!

Men det är kanske lätt för mig att säga, Emilia vaknar runt åtta, ibland sover hon hela natten och får välle då vid åtta eller vaknar hon till vid 5-6 och vill ha välle och sen somnar om som en sten igen!



Lycka till <3 puss på dig sötaste Ella <3

2011-06-13 @ 22:15:51
URL: http://jhfashion.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback