Ystad!

Vi njuter av semestern för fullt. Äter god mat, promenerar och givetvis shoppar lite.
Idag kom en regn skur mitt på dagen men annars har vi klarat oss undan de mörka molnen och nu skiner solen för fullt. Vi håller på och fixar oss lite för kvällens middag som ska ätas på någon restaurang nere på stan.
Här kommer lite bilder.




Fler bilder kommer när jag har bättre bredband.Det mobila är sååå segt!

Kram från oss!

road trip!

Så har vi börjat vår resa ner genom landet. Lilla Ella är så snäll och sover som en stock i bilstolen. Vi har ätit lite mackor, ni vet sådan där tunnbrödsrullar. Vi sa när vi åt dom att det kan inte varit sedan vi hade picknick i skolan när vi va små som vi åt sådan rullar sist. jaja, gott var det!

Vi ska som jag sagt innan stanna först i Ystad till på lördag. Där efter rullar vi vidare till Hässleholm och Ellas gammel farmor för en fika. Efter det stananr vi i höganäs hos våra goda vänner över natten. Söndagen ska vi förhopppningsvis spedera i helsingborg med en fika och lite shpopping innan vi åker hemåt igen.

Bilder och annat kommer under resans gång.


Angående Designen..

En del av er tycks alltid ha haft det vitt längst upp på min sida. Vilket jag givetvis inte haft =)
Men så märkte jag eller rättare sagt bitte kommenterade att om man använder webbläsaren internett explorer så funkar inte min header, men om man har mozilla fierfox som jag gör och där med gjort designen i (vet inte om det beror på det?)så funkar den. Alla borde använda den webbläsaren för övrigt, man får ingen reklam och inga popp up. Super bra. Så för er som vill använda mozilla kan ladda hem den här. Ni andra får nöja er med att veta att jag inte är helt vit!

Så.. nu har vi rett ut detta!


Den nya headern!

Ny design.. F5 för er som inte vet =)

Ny design har plockats ihop av söta syster. Tack för det hjärtat.
Vist blev den fin?


Söta syster sommaren 2009

Här hemma håller vi på att packa för fullt. Mycket ska med samtidigt som jag inte får vara i fred och springa runt som jag vill. Ella vill inte alltid ligga ensam och så ska det matas och bajsas mitt i allt. Underbart!!
Men nu har Henke tagit över så jag kan packa i lugn och ro.

Bäst jag sätter fart!

vi har tydligen köpt ny bil!


Gissa om mannen kom hem och var överlycklig över denna fina pärla.
Den är min på onsdag!!

Saab 93 TurboX heter den å vist är den väldigt fin!

Dagens lilla Ella

Vi yrar omkring här hemma, Henke sätter lister och jag viker tvätt, dammsuger och försöker skriva en lista inför vår Ystad tripp som bär av på Onsdag. Det blir massor att packa ner nu när korven är med. Inget får glömmas!

Till Ystad åker vi med Sandra Jerker och Sigrid. Det ska bli jätte skönt med en liten semester tripp. Skönt för Henke att slippa åka till jobbet en vända varje dag trots semester.
Hoppas det blir gott väder och att barnen är goa och glada.


Mammas fina lilla tjej. Idag i klänning från kappahl och tights från lindex!

godmorgon måndag!


Nerbäddad liten pingvin!

Många tycket den söta pingvin bodyn Ella hade på sig för första gången (äntligen) häromdagen var söt. Jag kan medela att den är från märket Lego. Jag vet inte var den är köpt för Ella fick den av sin polare Samuel.
Men vist är den ur cool!

Nä, dags att ta och starta dagen.
Barnet ska ha lite mat och sedan bär det av till Frölunda torg på body jakt.

ha en bra dag!

söndag!

Vår lilla har lite kvälls problem. Hon verkligen gallskriker i ca 3h varje kväll numera. Jag hoppas innerligt att det snart går över. Stackars älskling. Hon krampar och spänner, gnyr och verkar både övertrött och ha problem med magen. Så där av lite mindre bloggande.

Dagen idag har spenderats med två par från vår förra föräldrargrupp. Gravid gruppen! Vi hade pickinick hos Sara och Niklas, den skulle igentligen intagits vid tjolöholms slott. Men eftersom regnet öst ner hela dagen fick vi som sagt hålla oss inne. Mycket trevligt ändå. Alltid skönt att höra att andra ungar också skriker och är otröstliga mm, även om man vet det.. så är det alltid skönt att prata av sig med föräldrar som har barn i samma ålder.

I varje fall, dejten slutade på IKEA. vi fick med oss 5:- kronors handdukar och lite grepp leksaker till Ella.
Kvällen avslutade vi med en pizza. Den satt precis där den skulle. Myckey gott.

I morgon börjar jag mitt nya liv. Jag ska verkligen äta rätt för Ellas skull. Hoppas att det kanske kan hjälpa hennes lilla mage. Jag ska erkänna att jag är slarvig med vad jag stoppar i mig. Vem tänker på att champinjoner är hårdsmält tex?! Så nu ska det pluggas "kost för ammande"!

Kram på er!

lördagen



Ella kommer bli så söt i sina nya byxor och shorts från Mexx.
Tyvärr fanns det inga bodys, men massa fina klnningar. Dock i för stora storlekar i det mesta + att ella har klänningar i 56 så hon drunknar. Men det kommer defenitivt bli fler vänder till freeport och mexx.


Maddes Theo

Madde fick med sig en påse till Theo också. Massa fint fanns det till liten kille. Ett hett tips till er med gossar!
Vi stannade för lite mat till barnen och en riktigt äcklig kaffe till oss! Men det såg ut som de hade fantastiskt goda pizzor. Så det får bli att prova en annan dag.



Maddes Theo

Väl hemma höll killarna på för fullt att måla och sätta foder. Det blir skit snyggt här hemma om jag får säga det själv. 
På kvällen kom grillen fram igen. Grill spätt coh färskpotatis. Min sommar favvo.
Hoppas ni hade en trevlig lördag!

en hjälpande hand!

Idag kommer Madde Daniel och Theo hit. Daniel ska hjälpa Henke att bli klar med lister och foder. (tack för det) Madde och jag ska ta bernen med på en liten shopping runda. Jag fick höra att Mexx till barn säljs på freeport. Hur har jag kunnat missa det? så det ska vi kolla in idag. Ella behöver verkligen bodys! Tycker utbudet på söta bodys är litet. Något tips?


Idag fick jag detta serverat till frukost av mannen. Omelett med massa gott grönt! Bra start på dagen blev det med den portionen.

Ella sov gott första natten på länge inatt.
Det tackar mamma för!

Hoppas ni får en bra dag.

vid havet

Igår packade vi väskorna och åkte ut till Öckerö hamn för att besöka min mamma och pappa vid deras båt.
Här kommer en rad bilder:

Ella var dunder glad på morgonen när vi skulle iväg!

Göta körde oss ut till Öckerö


Väl ombord på deras båt bjöds det på sillbord. Ella blev jätte trött av havslukten och sov gott i vagnen i den friksa luften!





Efter en jätte härlig dag vid havet kom två par från vår gamla föräldrar grupp hit på en fika. Vi hade jätte trevligt. Det belv en helkväll. Ella hade lite mag ont och skrek som en galning innan hon deckade hos mig.. Mitt söta lilla troll!

nattrutiner!

Ella har bestämmt sig för att inte sova på natten. Hon verkar ha vänt dygnet och har en vaken period mellan si så där 3 och 6. Jag börjar bli lite matt nu. Detta har hållt på en vecka och jag har inte sovit middag en enda dag. Det är ju sommar och inte jätte lätt att bara lägga sig hur som helst.

I nattt gick jag och la mig vid 00.30 lillan vaknade vid 01 och ville ha mat, efter lite matning var hon klarvaken. Hon somnade halv 3 ovh vaknade halv 5. Så här är vi nu.
God morogn på er!


bilden tog jag när vi promenerade vid kungsbacka ån i tisdags

god mat i glada vänners lag!

Ikväll har vi blivit bjudna på grillat hemma hos Madde och Daniel i Lindome. God mat och mycket trevligt sällskap. Barnen har varit super snälla. Ella sov mest hela tiden. Duktig tös.. men vi får se hur natten blir på detta =)
Bäst jag hoppar i säng så jag får en liten timma i varje fall.



Det funkar faktiskt ganska bra med nappen nu.. vi jobbar stenhårt med att den ska sitta i munnen när tutt suget faller in. Hon spottar fortfarande ut den och blir sur i många lägen, men ofta så sitter den som ett smäck!! Men det är bara NUK som funkar för denna damen. Inga söta tjej nappar här inte!

hoppas ni haft en bra dag.

gårdagen!
















Som ni ser så hade vi en helt underbar dag igår. Jag Ella Jerker och Sigrid promenerade runt hela kungsbacka. När HEnke och Sandra kom från jobbet bjöds det på grillat.
Tack för en mysig dag vänner!

i koma!

Ella vaknade 03, efter 1,5 timmars vaggande och vandrande utan att trollet somnat om la jag henne nu i gymmet. Hon e super nöjd. Det är inte jag.

Glömde jag säga att jag somnade 01!
Ljuva mammalivet!

mobilarm




Jag köpte ju denna mobilen på babyproffsen för ett tag sedan. Henke ville inte göra hål i taket i vårt sovrum så jag fick snällt gå till babyproffsen igen och köpa en mobilarm. Inte sä värst snyggt, men den fyller sin funktion. Å det bästa av allt. Ella älskar den!
Vad tycks?

Första semesterdagen med mannen!

Idag har vi varit i farten igen. Ella tyckte Ica maxi och Beijer var lika tråkigt som bauhaus! Men pappa var nöjd. Mer foder och lister har inhandlats, nu går det i rasande tempo här hemma. Vi är sååå rediga.

Mitt i mellan var vi på BVC för besiktning av trollet. Hon går upp i vikt precis som hon ska och är så fin. 4575g och 55,5 cm kan vi skryta med nu!
Jag fick lite råd om amningen och nattsömnen som vi hoppas ska funka. Eva som tanten heter tycker även att jag ska trycka mer på nappen, för ingen männsika ska eller orkar amma så ofta som jag gör!
Så nu går vi All in med nappen!





Ella visade även stolt upp sitt första "riktiga" leende idag. Det var dock inte till mig utan till sin älskade geting som vi fått från Libero klubben. Den är en stor favorit hos damen. Givetvis var inte kameran uppe när hon log så fint!

Vårt sista stopp gjorde vi på babyproffsen.
Jag ska visar er snart vad Ella fått!

morgonstund!




Ella ligger och pratar i sitt nya gym.
Min lilla grod unge. Hon tycker det är roligare med gymmet nu. Hon viftar med armarna och benen som en galning och det kommer massa nya ljud hela tiden. Men mest stönar hon och skriker på leksakerna.
Söta troll unge!

Själv yrar jag omkring och försöker hinna med så mycket som möjligt innan damen säger ifrån.
Pappan... han sover!

Hoppas ni har en bra star på nya veckan!

about the blanket!




Den jätte fina och roliga lek filten som många frågat om kommer från IKEA oxh kostar 329:-
Masken och grodan är "riktiga" gossedjur som det går att ta i. Fast dom sitter fast. (bra förklaring!!)
Ella tycker det är jätte roligt att ligga på magen och prata med grodan.
Ett bra och billigt köp!

Bauhaus



Idag har vi spenderar förmiddagen på alla mäns favvo ställe. Bauhaus!
Vi inhandlade en kap och gersåg, så nu ska alla lister och foder snart vara på plats. Vi har gjort köket klart, för i morogn kommer kakel killen och gör det sista. En sak i taget som sagt, men det händer lite hela tiden.


Ella var inte alls intreserad av färg, lister och sågar. Hon sov hela tiden.

Nästa sommar blir det att köpa pol och lekställningar till trollet!
Men nu ska insidan bli klar först!

I butik!

Idag var ingen lyckad runda på stan. Det finns verkligen ingenting i butik nu. KappAhl höll på som bäst att hänga upp lite nytt när jag var där. Men nja.. känndes inte alls så kul. Hittade tightsen nedan som var lite roliga. Men vad har man till? Dom hade inget att komma med.

Så i morogn blir det shopping till hemmet i stället. Vi ska köpa nya innedörrar och måla dörr foder. Sedan hoppas jag hinna med att köpa blommor till mina fönster. Det är verkligen tomt utan.
Så trist bara, för det är svin dyrt och jag tar dö på dom inom en vecka =)
Inga gröna fingrar här inte!

duktig tjej!

Natten har gått jätte bra, Ella sov mellan 00 och 05. Då fick hon lite mat, och sedan sov hon till 08. En riktigt bra natt för vår del med andra ord. Så ersättning i nya flaskan kommer det bli varje kväll framöver.



En glad och go Ella på lek filten i morse
Kolla så stark hon är i nacken redan. Å ett litet leende på sista bilden också minsann. Mammas fis.
Nu nanar hon midddag och jag ska ta mig en snabb dusch innan det bär av på en liten shopping runda. Henke ska vara hemma och fixa lite med gips mm, då passar ju en tur på kungsmässan utmärkt för oss tjejer.

Jag hoppas du får en bra lördag.

sov du lilla videung!

nja.. jag vet inte om det är nappens fel, men jag väljer att skylla på den. Ella hade ett enotrmt sug behov igår. Hon snuttade på tuttarna mellan 11 och 02 på natten. Vaknade sedan vi halv 4, ville snutta mer och sedan 2 ggr till innan det var dags att gå upp. Så i kväll har jag gett damen ersättning. Vi köpte en ny flasak (nam) idag eftersom hon vägrar ta den vi haft innan (philips Avent). Å minsann, idag gick det bra. 100 ml slank ner och sedan tutte på det. Men tror ni damen somnade. Nejdå.. så nu har jag skakat, och burit en stund och nu verkar det som donnan somant till. Hoppas hoppas.

När började era små somna lite tidigare?


Dessa flaskor har mindre munstycke än avent´s vilket passar Ella bra eftersom hon lätt kräks och ulkar. Tänk att det kan vara sådan skillnad. Det trodde jag aldrig.

Nu ska mami också försöka få lite sömn!
Hoppas ni haft en bra fredag!

söta söta unge!!!

Igår tog ju lilla skrollan nappen som sagt. Jag var sååå nöjd för den intogs endast som hjälp att komma till ro och sedan spottade damen ut den. (Jag står för att jag tycker att barn inte ska ha napp hela tiden, där med inte sakt att min inte kommer ha det senare =)
Ivarje fall... jag försökte igen senare på kvällen när hon blev lite snuttig, det fiunkade i ca 3 minuter

Söt som attan med nappen i, jag stog stolt som en tupp coh beundrade mitt barn.. som lika fort spottade ut den igen!

Sedan stoppade hon in tummen i stället.. INTE OK!
Den åkte som tur var ut lika fort igen.. för Ella är det mammas tuttar som gäller. Jag känner mig inte alls som en kossa. Jag lovar!

Underbara vardag!


Idag har vi promenerat med Sandra och Sigrid runt hela stan och lite till. Det var lite molningt, men varmt i morse. Perftekt promenad väder! När det sprack upp och blev sådär härligt lagom sommar varmt tog vi oss en fika hos Sandra i solen. Sigird badade, kokade kaffe och soppa. Lagade massa pannkakor och var bara helt underbar. Ella har varit en riktig A-bebis idag. Sovit nästan hela dagen. Å hör här, Hon tog nappen en period när hon var vaken i vagnen. Duktig unge!


Nu sitter hon i sittern och gör fula miner, älskade lilla troll! Vi förbereder för grillning på terassen.
Varma kvällar med god mat kan man inte få för många av.

Hoppas ni har haft en bra dag.
(skynda till polarn om ni vill shoppa nyheter, allt jag ville ha var slut)

Nytt från POP!





Jag tror jag måste springa in på POP idag och shoppa den blommiga bodyn med svart botten till Ella. Gud så söt. Snart kommer butikerna vara fyllda med massa höst nytt! Love it!

lite då och då..

Vår renovering här hemma står rätt så still. Vi har gått på semester från den kan man säga. Men vi har har sagt att vi ska fixa klart i hallen, köpa nya dörrar och fixa fodrena innan vi helt lägger ner för lite välförtjänt vila.

Så för en stund sedan fick Henke sig ett ryck och började fixa hallen. Jätte duktigt av honom, det är så roligt bara när männen (antar att henke inte är ensam) grejar, för jag får lixom alltid finputsa med dammsugaren och plocka undan efter honom. Jag låter bilderna tala



Henke har satt upp hatthylla och spegel.


Jag har dammsugit och plockat bort alla verktyg samt hängt allt i sin ordning! Skillnad?
Tur att vi är bra på olika saker =)

i landet lagom..



I morogn ser det riktigt bra ut på kartan tycker jag.
23 grader och strålande sol. Alldeles lagom för vår del.
Hoppas Ella kan sova riktigt god middag så kanske mamma kan få lite sol på nosen!

välbehövligt regn

Idag har vi hunnit med massa roligheter, vi har:
  • Kollat mitt blodtryck, vilket var jätte bra!
  • Druckit kaffe med moster/syster
  • Promenerat shoppat och fikat med Jannie och Carro
  • Ätit tidig middag på stan med mannen (kors i havet att han kom loss)
  • Fikat hemma hos Anna och hennes familj
  • Tvättat och plockat i hemmet
En riktigt bra dag har vi haft och det har varit undebrart med regn. Hoppas det mullrar på riktigt ordentligt i natt så vi kan få det frisk och fint till i morgon.


Ella 1 dag gammal.
Shit vad tiden går fort och vad stor lilla skrollan har blivit.

Ella har fått sina första skor!




sommar och sol!

Dagen har vi spenderat hemma hos Anna och hennes familj. Under förmiddagen var vi ute på deras stora härliga terass, men när klockan blev runt 13, fick vi gå in. Både vi och barnen tyckte det blev för varmt.





Vi slår nya värme rekord varje dag numera. 35 grader och strålande sol idag.
Ella har mest ätit och spytt hela dagen. Hon somnade till en liten stund i soffan hemma hos anna. Jag försökte med vagnen, men inte då. Lilla damen vill mysa och kräkas mellan mammas tuttar! Baby björnen hänger ständigt på numera! Underbara unge!

pappardelle a´la Henrik Toft



Det smakade lika gott som det ser ut!

Bortskämd litet troll!

Reza och Jenny skämmer redan bort sin lilla guddotter.
Till våren blir damen riktigt cool i denna super söta väst, converse och baggyjeans.

Tack söta ni säger Ella!


Söndag


Ella i body från kappahl!

Idag har vi varit hos svärmor/farmor och myst i skuggan.
Jag skäms för att säga det, men årets första dopp togs idag i lygnen. Det var så fantastiskt skönt att  få bada. Jag invigde min nya Salming baddräkt och är mycket nöjd. Baddräkt är min nya grej!

Nu håller Henke och Reza på att olja in bänkskivan i köket för typ 7:e gången.. attans vad fint det blir.
Snart ska det lagas pappardelle och intagas en öl till VM finalen!


Hoppas ni har en trevlig söndagskväll!

Grillkväll!


Ella myser på puffen med blivande gudfar Reza

Kvällen har vi spenderat med våra goingar Reza och Jenny. Vi har ätit grillspätt med färskpotatis och jätte god sallad och givetvis snackat massa skit och kollat på bröllopsbilder.
Reza och Jenny kom hem från sin bröllopsresa idag och vi har verkligen saknat dom.
Skönt att ni är hemma igen. Vi har saknat er!

I morgon måste vi nog ta oss ut till havet för att få lite blåst.
Det är olidligt varmt. Ellas "barnvakt" visar 28 grader och vi har öppet tvärdrag...
Jag älskar sommaren, men SHIT va varmt det är!

lite sol på nosen!

det är 30 grader och som ni försår olidligt varmt. Så nu hålller vi oss inne.
Ella äter mycket och sover mycket, men bara nära nära bröstet, inte alls varmt för oss båda. Jag lovar!!

I morse tog vi en runda till min mamma och pappa där vi träffade syster och fikade en stund i solen (Ella var givetvis i skuggan) . Jag som ÄLSKAR solen klarade inte alls länge, fy farao vad varmt!! Men lite färg på nosen hann jag nog få!


Ella myser i skuggan hos moster Sanna!

Varm och utslagen i mormors knä!!

Här satt jag och lapade sol, drack kaffe och åt glass. Underbart!

ny mobil??

Jag är inte alls elektronik intresserad. Jag får nya mobiler av mannen när de gamla går sönder eller tappas bort av någon konstig anledning.
Nu har min senaste mobil börjat ge med sig, den hänger sig och touchen slutar fungera titt som tätt. Det är en htc jag har och jag har varit nöjd med den, men jag vill inte ha smma igen.

Så igår frågade henke:
Vill du ha en iphone?
Så nu frågar jag er:
Ska jag det? Är den bra?


Lördag

Jag och Ella har varit uppe ett tag nu. pappan gör som vanligt på Lördag morgon.. SOVER. Han har det bra den där mannen. Jag ska dra igång lite frukost. Min specialite som ni vet. Kokt ägg, frallor och massa gott pålägg. Inte så värst nyttigt, men vi helg firar med det.

Dagen i dag kommer bli varm.. tok varm. Vi ska köpa en present och besöka mamma och pappa en sväng.  Någon gång under dagen ska jag ju hinna med den obligatoriska promenaden också.
Ha en mysig lördag vänner!


I gårkväll tog vi en kvällspromenad runt slingan. Lillan ville absolut inte åka vagn, tur att jag tog med björnen. Närhet är det som gäller för lilla damen just nu! (jo jag lovar, hon är där i)


fredags firar!

Nu så verkar damen ha kommit lite till ro.. jag har burit henne i stort sätt hela dagen i baby björnen (tack gud för den) Nu kom henke precis hem och Ella ligger och sover på hans bröst. Han sover också för den delen. Utarbetad far =)

Jag passar på att fara runt i lägenheten som en galning som vanligt så fort  jag har 5 minuter över. Plocka, dammsuga, vika tvätt, tvätta mer, in och ut i diskmaskinen.. är det bara jag som ALLTID känner att jag plockar?

Mammas lilla älskade troll!

Snart är det dags att börja med kvällens middag. Vilket inte jag står för i denna familjen, det händer men VÄLDIGT sällan. Henke lagar otroligt god mat och han tycker det är kul. Så det är hans grej!
Ska bli skönt att slå sig ner i soffan med en carlsberg 3,5 och  bara njuta av kvällen tillsammans med mannen efter en rätt hård dag. I morogn hoppas jag verkligen att lilla trollet vaknar på sin bästa sida. Annars har vi ju björnen att ta till.

Hoppas ni får en trevlig helg!

sur bitter och en jävligt dålig dag!

Somna som en stock.. jo tack. I 5 minuter.. sedan var det fullt skrik och inget som var bra, ren blöja, matad, rapad, spydd ja ni vet reglerna. Då var det bara trött heten kvar. Ögonen gick i kors.. SOV dumma unge SOV! men nej då, så alla vår planer för dagen gick i krach.. tog lillan på en promenad och givetvis somnade hon, men inte så där gott som hon brukar.

Väl hemma när jag parkerat vagnen vaknar hon och gallskriker. Jag blir irriterad orolig och undrar vem som har tagit min goa snälla unge. Vad är det med henne. Va FAN gråter hon hela tiden för.Är hon sjuk, har hon ont?? Snoret har lagt sig och hon borde inte vara sjuk, men samtidigt vet man ju inte om hon har ont i öronen eller kanske huvudvärk (kan barn ha det?)

I varje fall, jag tar fram babybjörnen och vaggar runt på ungen, leter samtidigt fram boken "växa och upptäcka världen" som jag fått av min vän madde. Jag ska villigt erkänna att jag inte är ett fan av "du gör såhär med ditt barn" böcker. Men alla säger att just denna är bra och när jag är så förtvivlad som jag är nu så kan tom jag ändra mig. Vilket jag nu gjort. Jag slår upp en av de första sidorna och  läser:

"Tecken på att en stor förändring är i antågande - är at bvarnets beteende på ett oförklarligt sätt förändras, det blir annorlunda och svårtolkat. Det kan i bland kännas som ditt barn blivit utbytt mot ett annat. Du märker en klängighet hos barnet som inte funnits där de senaste veckorna och han drabbas ofta av oförklariga gråt attacker. Detta känns välldigt oroande, särskilt första gången man upplever det, men beteendet är fullständigt normalt. Många föräldrar undrar om deras barn håller på att bli sjuka när det plötsligt blir besvärligare och mera krävande, eller också känner de sig irriterade och förstår inte varför deras barn har blivit så klängiga och påfrestande"
Den första klängperioden inträffar vid 5 veckor. Precis som Ella är nu. Behöver jag säga att jag kände mig träffad när jag läste dessa rader.

Så nu sitter jag här med Ella i babybjörnen på bröstet.
Hon har somnat till och jag börjar få tillbaka lite krafter, kan ju vara bra och ha inför nästa släng =)

godmorgon regninga fredag!

Idag är vi uppe tidigare än vanligt. Ella brukar vakna och knodda i sängen ganska länge innan hon vill gå upp. Tack fär det säger mamma. Men idag var inte damen på mys humör.

Så efter lite bestyr i hemmet, somnade nu trollet som en stock.
Jag tänker passa på att fixa lite, prova kläderna jag köpte igen, duscha och göra mig iordning.
Det är regningt, men det gör inte så mycket..

Ha en bra start på helgen vänner.


Mina hjärtan!

Dagens!



Dagens Ella i den nya klänningen från Villervalla!


Jag shoppade den vita tunikan från Lisa Sandahl och en svart sjal från By Malene Birger. Köpte även en grå tunika som inte alls var bra när den väl kom på..

Ella fick en tunika från Lisa Sandahls barn kollektion. Helt bedårande.
Kvällens promenad var riktigt skön. Det är lite fuktigt så det var skönt att komma ut lite, skönt men svettigt.
Nu en liten kvälls macka, sedan sängen.

1 månads kontroll

Idag startade vi morognen med ett bvc besök. Lilla damen sköter sig utmärkt. Hon har nu kommit upp till medel strecket på vikt kurvan 4165 väger donnan nu. Hon är 54 cm lång.. där ligger hon över kurvan. Jag citerara barnmorskan "en blivande liten modell"

Frida och Ludvig bjöd på kaffe och barnen "lekte" en stund innan det bar av till kungsbacka igen för lite mer shopping. Jag lyckades faktiskt hitta saker till mig själv idag. Inte alls vanligt nu för tiden. Men så glad jag är. (lillan fick också en påse)
Jag ska visa er lite senare. Nu är det middags dags med mannen.






när man är sjuk får man paket...




Jag vet att det var köp stopp, men jag var bara tvungen, Ella har alltid velat ha en molo overall och när den var på 30% rea kunde jag inte motstå. Hon kommer vara världens coolaste höst bebis.
Bodyn och klänningen från villervalla kan hon ha nu. Underbar kvalite och kul med något som inte är rosa.

Ni ser ju själva hur nöjd damen är med dagens inköp!

stackars snorboll!

Vi har blivit förkylda. Usch och fy. Stackars lilla Ella, snoret rinner och hon nyser och hostar hela tiden. Hon är nöjd, skriker inte men är trött och hängig. Så nu ger vi oss ner till apoteket. En prommenad med frisk luft kan aldrig skada och vi får med oss droppar hem till lilla nosen.

En ganska nöjd sjukling...haha tungan har hon koll på!
Hoppas ni har en bra dag!


kvällsgodis



Jag är ständigt sugen på något.. jävla amning! Så idag shoppade jag hem massa god frukt. Gissa om det smakade gott. Vattenmelon är en ny favorit!

pyjamas trollet!

Nu har vi börjat använda mer och mer 56 kläder. Så liten hon är min tös. Men långa ben har hon minsann. Det går inte med kläder med fot på lilla sprattel trollet.
Idag inviger vi den söta pyjamasen från POP som mormor och morfar köpte innan vi viste att det var en Ella i magen!


Jag håller på att fixa med alla damens kläder. Så idag var jag Inne på HM och hämtade fler galgar. Det kommer bli så fint för lilla skrollan. Jag ska visa er när det är klart. Men en sak är säker. Det är köp stopp på mig nu!!

Natti natti!

promenadslinag!

Idag har Ella varit sitt vanliga nöjda ja.. Hon sov en lång härlig middag medans vi var ute och promenerade. Jag har hittat en slinga som går runt huset som är på 3,5 km. Lite skog och lite asfalt. En riktigt trevlig runda. Den tog vi idag tillsammans med Ludvig och Frida. Vädret har varit lite växlande, jätte skönt för Ella att det inte är för varmt.




Mitt mål är att försöka gå denna slingan en gång om dagen.
Någon kväll kanske jag kan tvinga med mig Henke. Det blir ju lite roligare att gå om man är fler.




Måndag

Idag är Ella hela 4 veckor. Det har vi firat med en super sur unge. Hon har varit missnöjd nästan hela dagen. Kräkts, bajsat och skrikit mest hela tiden. Men nu verkar damen nöjd med livet i sin babysit. (äntligen)

Så nu passar jag på att vika tvätt, bädda rent i sängen och massa annat plock inann jag ska slå ner röven för kvällen och kolla på date night med mannen.



Dagens Ella i ny dress från POP!

mq till max!

Idag har vi spenderat dagen i Göteborg med våra goad vänner från skåne.
det blev en del shopping på Nk. Ella fick bland annat en jätte söt klänning och jag hittade en maxi klänning på MQ.

Vi tog en lunch på uteserveringen soho och njöt till tusen i solen.
Här hemma kollas det på fotboll och de andra dricker en go strawbery daiquir. Snart ska grillen tändas, det blir entrecote med färsk potatis och en god sallad. Vi har et jätte bra just nu helt enkelt.

Den långa svartmilerade klänningen fick följa med mig hem.





Samuel bygger och hammrar på altanen!

Hoppas ni får en fin fin lördags kväll.
Heja tyskland btw..

kvällsutflykt!

Ikväll tog vi en åktur till Gottskärs hamn för att titta när Henkes arbets kamrat la i sin båt i sjön. Det var en alldeles lagom kvällstur med jätte fint väder.





I morogn bitti kommer våra fina vänner från skåne upp på besök.
Kl 9 står frukosten på bordet. Sedan får vi se vad dagen erbjuder.

Natti natti!


favvo skorna alla kategorier!

Jag köpte nya vita converse häromdagen, den låga varianten. Jag älskar dom och vill verkligen ha ett par till.
Vad tycker ni, röda svarta eller svart/vita?




shoppat till Ella


Byxor 139:- och hatt 111:- på småvi barnkläder!

Jag har letat och letat efter geggamojas solhatt till Ella, men den är slut ta mig f-n över allt. Men se här vilken tur jag hade.. småvi hade hattar kvar. Å hör här, på REA! Klick klic ett par byxor och en hatt rikare blev vi. Jag gillar kanske rea lite i varje fall =)

fix och trix i hemmet!



Ella blir vansinnig när hon inte får tag på sin geting!

Vi fixar och donar i hemmet nu när det ändå är så varmt ute.
Slänger skräp, packar upp fler lådor mm.
Snart är det lunch dags för både mig och Ella. Sedan blir det en promenad i solen.

Hoppas ni har en trevlig fredag!

klick klick

Jag hatar Rea, det finns inget kvar i butikerna. Så nu när jag kan shoppa igen efter att ha varit dunder fet (jag är fortfarande inte smal) så är allt slut. Jag vill ju ha en maxi klänning. Hittar INGA.. mne gina hade en blå som jag precis klickade hem. Hoppas hoppas den funkar!


Ett linne som döljer de som finns kvar efter dunder magen fick också följa med..

ordning och reda!

Idag är vi hemma och grejar jag och Ella. Plockar i lådor som bara blivit uppslängda under inflytten och försöker strukturera upp gömmer och vrån. Min man är bsät på att hitta "så länge" ställen till allting. Jag hatar det. Gör det ordentligt om du ska göra det! jaja... nu börjar jag se en ordning bland sakerna..

I eftermiddag kommer mamma o pappa på en liten fika. Tänker nog pasa på att utnytja dom till att "passa" Ella så jag får så mycket gjort som möjligt. Det finns verkligen att göra hela tiden. Tidigare har jag varit städoman, jag har verkligen prioriterat att städa och greja framför att ha det bra vissa dagar. Men sedan Ella kom känns det mindre viktigt om tvätten viks en annan dag. Underbart att kunna prioritera bort ibland. Men man får passa sig för att inte bli för lat. Inegn risk för mig i och för sig. Alla som känner mig vet att det är 190 som gäller hela tiden. And i like it!

Dags att återgå!
Hoppas ni har en fin dag i solen!


Inte riktigt, men nästan =)

RSS 2.0