Nu kör vi en tävling


Jag har fått äran att lotta ut en jätte fin iPadväska från golla. Väskan har en snygg design, många fack och en axelrem som är avtagbar. Den är mörklila med snygga detaljer.

För att delta i tävlingen behöver du bara lämna en motivering i kommentarfältet om varför just du ska vinna väskan.
Vinnaren kontaktas via mail.

Tävlingen pågår till den 8:e juni klockan 21:00
Lycka till!

På båt premiären


I förra veckan följde denna söta lilla sjömans klänningen med hem från Lindex. Den kommer bli galet söt på min lilla goding och passa perfekt till premiär turen med mormor och morfars båt.

Mitt fina kontor


Ikeas konsollösning Antonius har fått flytta in!
Ordning och reda. Nu ska jag bara flytta in all skit som hamnat på fel plats i väntan på denna lösning!

Dagarna som gått



Morsdag bakelse

Ella åt också bakelse såklart

Sötaste som finns

"Kan du sluta ta kort nu mamma"

I söndags lämnade vi Ella en sväng hos mormor och morfar för att åka på Ikea turne. Projekt tvättstuga var planen. Massa bra förvaring, häng och hyll lösningar har inhandlats och satts upp. Världens bästa morsdag present. Söndag kvällen avslutade vi med en god middag med vänner och givetvis BB. Fan va bra det är nu.

Idag har jag jobbat igen, Ella har varit hos sin farmor. Det är alltid en lika glad och sketen unge som följer med hem därifrån. Det värmer gott i mammahjärtat.

Ella och mamma dag!



Plåstrad liten prinsessa efter 1 års vaccinering

Vi har haft det så mysigt idag jag och min lilla prinsessa. Det är faktiskt lite för sällan som vi bara är. Jag älskar fart och fläkt och det får gärna hända saker hela tiden. Men just för tillfället är jag trött och måste lyssna på min kropp, så det har varit mys och vila hela dagen lång. Ett undan tag för besiktningen av både Ella och bilen har gjorts. Hemma en heeel dag är väll ändå att ta i??

Ella fick en stor stämpel i rumpan, hon har gått upp så bra i vikt nu. Klart det när man är frisk coh kry igen. 9560 g och 34,5 cm lång. Mammas stora duktiga tjej.


Uppdatering: Jag gav Ella massa välling i natt så nu har hon växt ikapp sig och är 74,5 cm lång. Duktig tjej!

Torsdag morgon


Vi har haft fullt upp med allt förutom vårt hem. Så i dag börjar vi dagen med att packa upp Ullareds shoppingen, tvätta och städa. Efter lunch är det dags för 1 års kontroll på BVC. Den här gången är jag helt säker på att lillan har gått upp sina gram, hon äter som en häst igen och kinder och lår börjar bli runda och goa.

Underbara ungar

Idag har vi haft en jätte mysig dag med våra fina Jannie och Victor. Som vanligt avlöste samtalen varann och vi tömde säkert kaffe förrådet. Fan va kaffe vi kan dricka. Vin också, men inte idag!

Victor charmade Ella så hon blev helt till sig, precis som vanligt. Hon ska klänga och pussa och är så glad i denna goa lilla unge och hans fina fina leende. Tack för idag. Nästa gång kör vi vin kväll.
Jag bjuder på ett litet bildregn.

Mamma pussar jag gärna och ofta, Ella är lite för krävande so far!

Sötnosarna

Vill du låna min nalle?


Ska man kyssa såhär mamma?

Men han vill ju inte


Underbara busunge!

Kan det verkligen vara så bra?

Det känns så jäkla bra med Ellas kommande dagis. Det riktigt värmde i hjärtat när vi gick in där.  Pedagogerna är ur mysiga och har glimten i ögat alla 3. Det var verkligen inte någon av dom som känns minsta lilla "jobbig, konstig, sträng, mesig" ja ni fattar. Utan det var ödmjuka goa fröknar som vet att dom är bra på sitt jobb. Det värmer och gav mig och henrik en otrolig trygghet inför dagislämningen.

Själva dagislokalen är varm och mysig. Lagom med leksaker, inga dammråttor i hörnet (klart de städat extra för vårt besök, men ändå) ordnig och reda. Inga "farliga" leksaker och världens finaste och mysigaste vilorum. Det här känns så jäkla bra!!

Nu ska jag börja jobba på min "uppgift" nämligen att fylla upp med nya dagis saker. Jag har checkat av en bock på listan. Världens sötaste stövlar äger redan lilla damen. Som vi har längtat efter att få använda dom (inte efter regnet dock)


Julklapp från Ingela Kaj och Karl!

Dagisbesök


Ellas mormor är här och busar runt för fullt med lilla prinsessan. Hon kommer slockna som en sten i kväll. Först en dag med farmor och sedan mormors bus, hon har det bra den där lilla damen.

Ikväll ska jag och Henke på informationsmöte på dagis. Det känns läskigt nära nu men samtidigt jätte bra att Ella ska börja snart. Det är inte alls långt kvar till inskolning nu. Hur gamla var era barn när de började på dagis. Har ni bra erfarenhet av inskolning? Dela gärna med er, detta är en ny värld för oss.

Shoppat på Lindex


Idag på Lunchen sprang (bokstavligt talat) jag in på Lindex och fick med mig några godbitar hem. Även en jätte söt blå vit randig lite sjömans inspirerad klänning fick följa med. Men den har inte kommit in på hemsidan än. Ella är så söt i blått så jag jublar varje gång butikerna har nått annat än rosa. Det verkar som det kommer ljusna för oss snart när hon går över till den stora avdelningen.. lär dröja till i höst men där verkar det finnas mer rött och blått. Me like!

En film ligger på vänt så nu ska jag lägga upp benen och inte röra mig ur fläcken. Denna mamman är trött!!

Lyckad shopping tur!


Fyllda vagnar på väg mot kassorna

Packade påsar och en lycklig sliten mamma!

Ja idag lämnade vi Ella hos gudmor Jenny för att åka ner till Ullared. Det var faktiskt inte så mycket folk så det gick smidigt och vi hittade en jäkla massa saker. Fina kalas prylar, presenter, filtar, skålar, burkar, toalettartiklar ja allt helt enkelt. En mycket lyckad shopping dag.

Ella hade det super bra hos Jenny och var så glad och go när jag kom hem. Älskade unge. Du gör mig så lycklig!

Mot Gekås


Idag hoppas jag på en riktigt lyckad shopping i Ullared!

Lördag




Jag och Ella började vår lördag med städning här hemma. Eller a Ella kastar ur och jag plockar i, ni känner till det. Ordning fick vi tills lut och gav oss ut på turné.

Sushi och ett glas vitt med Jenny världens bästa gudmor intogs på stan efter lite gungande och bus på gräsmatten. En helt klart suverän lördag so far.

Nu ska vi börja med mat, snart kommer grillbesök.

Happy fredag

Solen lyser himlen är blå, vad det är skönt att leva då.....

Hoppas ni får en härlig fredag!

Torsdag


Idag har vi myst massor i soffan, det var skönt och välbehövligt. Lunchen intog vi hos Lollo tillsammans med Anna och Lollos bebis i magen. Ella förstörde blommor och stökade ner lagom mycket innan vi åkte hem och sov middag - mera vila och mys! Jag och lilla prinsessan har badat och nu laddar jag för en dag i verkligheten i morgon. Jobb står på schemat och på kvällen after work med min fina Jenny.

En lyckad fredag är på ingång med andra ord!

Sara och Melker




Lille Ella har varit på strålande humör hela långa dagen. Jag tror bestämt det beror på daten med Melker. Ella och Melker är födda på exakt samma dag och dom följs åt hela hela tiden. Melker har alltid varit lite busigare och lite tidigare med de mesta men nu har de knappat ikapp och tillsammans är dom ett riktigt bus par. Överallt och ingenstans och alltid på samma ställe och alltid med samma leende. Underbara ungar.

Vi avslutade dagen med en tripp på Kungsmässan, dock var ingenting av det jag la upp igår bra. Den prickiga var lika söt i verkligheten och jag ville verkligen ha den, men det fanns bara upp till strl 80 och med Ellas långa överkropp kommer den inte gå att knäppa längre än någon vecka till. Å nu är det lite kallt för den. Sjömansklänningen var fin, men inte kalas fin och den på Kappahl var inte alls fin i verkligheten. Men på Zara hittade vi den perfekta kalasklänningen. Morsan är nöjd, Ella med såklart!

Ella Tävlar



Jag tävlar hos MammaMima <--- (länk) och kan vinna en valfri pall från Bonde of Sweden <--- (länk) värd 1220:-

Onsdag

Idag har vi en fullspäckad dag fram för oss jag och lilla trollungen. Morgonen har rullat på i vanligt takt med en busig liten Ella, jag har fixat mig för dagen och nu tar damen sin första tupplur. När hon vaknar ska vi till Sara och Melker. Det blir lunch och bebis bus innan vi drar vidare till Kungsmässan för kalas fix. Kläder, presenter och lite annat ska inhandlas.
Någon som har bra tips på bra leksaker. Vi märker att Ella gillar att pilla och trixa, klossar och pussel verkar vara hennes melodi. Kanske en bondgård??


Hoppas ni får en bra dag!
Puss o kram fårn oss

Det rullar på

Idag är ännu en jobbdag avklarad. Dagen och kvällen verkligen rusar förbi när jag jobbar. Hem till matlagning, och bus med lilla trollungen och sedan de vanlig tvätt och plock i hemmet. Men som jag gillar det. Rutiner och vardagen trodde jag inte jag kunde lära mig att älska så mycket som jag gör.

I mitt "tidigare liv" var jag den spontana, stressade typen som hade 17000 saker på g samtidigt, å vist lite av det sitter såklart fortfarande i. Men vad skönt det är att ha landat i denna "nya" vardag med Ella och Henrik. Självklart blir jag liite för spontan ibland och hittar på lite för mycket.. men jag msåte ha lite bus runt omkring mig. Så är det bara! Det är ju jag liksom!

Ellas bästa kompis just nu.. gåvagnen!


på önskelistan


Kappahl 199:-
Jag har nästan bestämt mig för att det blir denna bakelse till Ellas födelsedagskalas!

Sedan måste ju damen ha en seglarklänning (179:-) för alla båtturer med mormor och morfars båt i sommar. 
Den lilla "sparkdräkten" (99:-) måste hon ju ha också. Älskar kombon rött och blått, mer sådant åt de små tack!

Jobbdag


mamma och liten tjej

Idag lämnade jag Ella och hemmet för en dag på jobbet. Det går fortfarande jätte bra att lämna henne och hon är glad och go på dagarna utan sin mamma. Det är skönt att veta. Dock börjar jag bli lite orolig för dagis som vi ska börja skola in henne på i augusti. Men tiden får utvisa, det kommer säkert gå jätte bra.. hoppas måste man ju i varje fall.

Hoppas ni har haft en bra dag och finare väder än oss.
kram på er

Söndags fix

Vi har fixat och grejat massor hemma idag. En grind har satts upp på övervåningen.. ett element har skruvats på plats och huset är nystädat. Det har tagit hela dagen.. med en liten som är överallt och ingen stans så blir man ju avbruten hela hela tiden. Men som jag älskar det. En vild och busig liten sketen bebis är en glad och lycklig liten bebis. Mamma likes.

I kväll har mamma, pappa och syster varit här och ätit middag. Mysigt som alltid. Ella blev bortskämd med en svart cool Adidas dress.

Nu väntar vi in hockey VM.. Heja heja sverige!


Fredag


Edith vann helt klart majskroks VM

Min goa glada underbara bebis

Lamm med grillade grönsaker serverades på restaurang Toft idag

Jag undrar var Ella fått sin näs min ifrån??!!
Vi har det så jäkla bra här hemma. Det är riktigt lyxigt att få ha Sandra och barnen boendes här hemma i flera dagar. Maten och vinet smakar gott, timmarna flyger förbi. Snart är det dags fär sängen, i morgon väntar en fullspäckad dag igen. Hoppas vi får lite mer värme då. Idag har det varit soligt, lite kallare och det har även kommit en jäkla massa regn.

Min lilla prinsessa

Sötaste lilla tjejen i sin nya fina klänning.



Mammas lilla busrumpa

Njuter fullt ut!


Min fina vän!

Lilla Edith

Tittut

Det är helt underbart att ha min Sandra hemma igen. Efter att ha bott 5 minuter från varnadra i en hel evighet har vi nu 50 mil mellan våra dörrar. Så vi njuter verkligen av tiden tillsammans. Äter god mat, snackar skit, dricker ett glas vin och hitter på hyss. Som jag har saknat dig och barnen.. Skönt att ha er här igen!

Henke är kock och jobbar helttid som 3 barns far. Han njuter fullt ut av att ha 5 tjejer i huset! Stackars Karl..

Fallit för katten

Ja nu har till och med jag som annars avskyr katten Kitty fallit för denna ur söta lilla sommarklänning. Färgerna och modellen är klockren. Så Ellas första katt har fått flytta in.. Men det kommer dröja innan nästa, om mamma får bestämma vill säga!

HM 79.50:-

Fullt hus



Full fart med 3 ungar är det minst sagt, men också så himla roligt. Alla trollungarna somnade gott igår och vaknade på strålande humör i morse. Nu håller vi på att göra oss klara för en dag på stan.

Hoppas ni får en bra dag med massa sol.

girls in town

Mina favorit tjejer är här och hälsar på oss.
Vi har ätit god mat, lekt med barnen och nu ligger god mat i magen med ett glas vin.
I morogn ska vi ut på äventyr.

Ella och Sigrid förra sommaren, då låg lilla Edith i magen
Fler bilder bjuder jag på i morogn

back on track

Ella är verkligen tillbaka till sitt gamla glada jag, frisk och kry är hon också. Peppar peppar.. Det värmer gott i mamma hjärtat att se när lilla damen brötar omkring här hemma och busa på som aldrig förr. Ett friskhetstecken helt klart. Mammas lilla tjej börjar bli stor nu. Ella är nyss fyllda 11 månader och vi går i rask takt mot den stora 1 års dagen. Gud så fort detta året har gott. Vilken underbar och omtumlande resa vi har fått vara med om.

Vår underbara goa 11 månaders tjej!

Perfekt slit och släng


Hm 39,50 kr/ del
Jag har letat länge efter perfekta korta tights och på Hm hittade jag dessa super söta billiga varianterna som finns i en hel uppsjö med färger och mönster.
Linnet till finns också i massa olika färger och mönster och är perfekt varma dagar som dessa med bara en liten kofta/hood till. Slit och släng i sandlådan, gräset och rabatten där Ella helst av allt håller till numera. Mamma likes!

Måndag

Idag har jag varit på jobbet. Så jäkla roligt det är att vara igång, jag kan inte säga det nog. Dock är jag lite avis på Henke som får vara hemma med prinsessan fina dagar som dessa.

Ella har blivit en riktig bus unge, hon tar sig fram kanon här hemma nu, jätte skönt för både henna och oss då gnället som var för ett tag sedan försvann med gå vagnen, krypandet och spatserandet längst möbler och väggar. Hon är fortfarande för rädd för att släppa taget, speciellt om mammas hand. Om jag försöker slita mig loss från hennes fasta grepp blir hon så ledsen och piper mamma mamma mamma.. underbara unge!

chillar i soffan med disneyfilmer tidigt i morse (jag undrar när de små börjar kolla på tv längre än 5 sekunder?)


Sur liten Ella som inte får som hon vill


Nappleken är bäst, varsågod och tack så mycket är roligast just nu

Vilar på pappas trygga bröst!

Fullspäckat var det ja

Ja gårdagen gick verkligen i rasande tempo, vi började som sagt hos Malin och Ella. Lika trevligt som alltid. Min lilla tös hade dock glömt humöret hemma, hoppas jag hittar det snart.. Thea och Sara kom förbi såklart och Malin bjöd på super god Gi sallad. Mesta tiden spenderade vi i Ellas kök, gud så roligt alla ungar tycker det är. Jag bjuder på ett bildregn!






Tillbaka i Kungsbacka var det dags för fler äventyr, jag och Ella packade ner lite fler blöjor, pyjamas, välling och resesängen ner till Reza och Jenny för god middag och övernattning. Ellas humör kom tillbaka hyfsat fram åt kvällen och hon sov gott hos sina gudföräldrar. Dock är nya rutinen att vakna vid 05.. lite väl tidigt om ni frågar  mig.

Idag har besöken avlöst varandra, syster har klippt massa vänner till oss och givetvis blev det grillat till middag en fin dag som denna. Nu är jag TRÖTT, sängen och en bok väntar.

Ella och sötaste Ludvig leker i Ellas båt

Syster och Henke



Min älskade systers tatuering!
Snart ska den färgläggas, finaste tatueringen jag sett!


Fredags planer

Fredag och en fullspäckad dag väntar. Vi börjar dagen med en date hemma hos Malin och Ella.
Happy fredag på er!!


Torsdag


Idag är det en helt annan bebis här hemma, det känns att vi börjar gå åt rätt håll. Ella sover fortfarande mer än vanligt på dagarna och det är mammigt och lite klängigt. Men energin är bra mycket bättre och det kliar inte alls lika mycket idag som de andra dagarna. Nu ska vi bara få ordning på ätandet också..

Anna har varit på besök och förgyllt vår dag. Massa kaffe, historier och skratt. Men nu är vi trötta på vårt hus så i morgon ger vi oss ut på äventyr. Jag säger det igen.. TUR stt vi har vänner som vill bli smittade.

Lyckligt ovetande


Söta goa lilla Alfons

trion

Försök till Salivbyte

Melker läser bok för Ella
Idag har besöken avlöst varandra. Smittning pågår!
Banen har lekt jätte bra lyckligt ovetande om vad deras mammor sysslar med. Söta söta trollungar!

Jag fick fixat till lite lunch, kaffemaskinen har gått varm och Ella känns faktiskt lite bättre. Hon somnade 1000 ggr bättre än igår och sover gott än så länge.. peppar peppar, kanske går det åt rätt håll nu?

Smittkoppopr

Vi har precis haft grannarna över för ett smitt försök, det var trevligt för både mig och Ella, vi tröttnar liksom lite på varandra efter några timmar instängda i huset. Ellas humör är bra, lite upp och ner men för det mesta är hon glad och bäst är det såklart att vara naken på golvet och lufta sig.

Efter lunch kommer Sara och Melker, smittförsöken fortsätter. Kul med sällskap säger vi och Sara hoppas ju givetvis på en prickig Melker inom någon vecka.
Tur att vi har vänner som "vill ha" kopporna. Jag vet inte hur vi hade klarat oss annars.

Nu sover lillan och jag ska försöka få lite jobb gjort när lugnet råder.
Stor kram på er alla, Ella hälsar och tackar för era tankar.


Stackars lilla trollungen


Ella glad och go innan nattningen!
Usch, nu har Ella det verkligen jobbigt. Hon kliar och drar i sig själv hela tiden. Ålar som en liten fisk så fort man lägger ner henne och vart hon än står eller sitter så gnuggar hon kroppen emot något.
Det har kommit HUR många nya prickar som helst så nu hoppas jag verkligen att det ska vända snart och börja gå åt andra hållet. Det kan väll inte bli värre? Ansiktet och benen är det som fortfarande ser ok ut!

Nattningen idag var inge rolig alls, det är ju såklart förståligt. Det måste ju klia som bara den när hon ligger ner på rygg. Det gör så ont i mig att se henne ha det så jobbigt. Jag önskar det fanns något jag kunde göra för henne.

Imorgon kommer några vänner på besök och ska smitta ner sin barn. Det är nästan så jag vill att de inte ska komma, men alla måste ju få skiten, ju förr desto bättre sägs det ju!

prickigkorv med vitt på


Här har det minsann ploppat upp en massa prickar idag, Ella blir ständigt in kletad i potatismjöl, det ska tydligen lindra kliandet litegrann. Än så länge så är hon glad, lite pipigt mellan varven och lite mer krävande än vanligt.. Men som alltid så är det en tapper liten soldat vi har här hemma.

Smitt tiden är låååång, så alla som är sugna på prickar är mer än välkomna, vi vill ju inte bli uttråkade här hemma.



Vattkoppor

Dagen med Ella och Malin har varit precis lika mysig som alltid. Dock hade vi inte riktigt vädret på vår sida, det har blåst lite kallt idag. Men lite altanhäng, promenad och gräsätande han vi med innan vi gav oss in igen.

Min Ella har fått vattkoppor.. ja sjukstugan fortsätter, men som tur är så är hon inte "sjuk" hon blir vansinnig om man tar på blåsorna och de som sitter på rumpan svider nog med en lite för kissig blöja, så mycket kiss på golvet blir det och en och anna tår fälls men hon e tapper min lilla dam. Än så länge är inte kopporna så många och jag hoppas det inte kommer så många fler heller. Sjukdomen drabbar yngre lindrigare så jag är nästan "glad" att Ella fått den så har vi det överstökat.

Så här med bjuder jag in alla som vill ha vattkoppor till familjen Toft. Några dater har redan bokats inför veckan..

Morgonbus i handfatet

Söndagsmys på ingång!



Godmorgon.
Idag är det lite kallare i vinden men solen lyser och vi håller på att fixa oss för en dag med Malin och Ella.
Henke ska fixa lunch och greja i trädgården, jag och Malin ska leka med våra underbara E:n. Gunga, promenera och äta maskrosor.
Jippee.. vilken dag det kommer bli!

RSS 2.0