tuff med nova star!gravid vecka 38 (37+2)

För varje dag som går längtar vi mer och mer nu. Vagnen är hämtad, sängen står i kartong och ska packas upp idag. Allt är inhandlat och bebis är snart välkommen. Måste bara få lite mer ordning i huset först.. haha

Magen är stor som katten och hård som fan. Det trycker på och gör mer ont än tidigare. Bäckenet, höfterna, ljumskarna och ryggen arbetar på bra där nere. Jag kan inte fatta att ungen snart är här.
Jag är så glad att jag fått känna mig friskar den senaste veckan. Nu har jag bara "vanliga" känningar. Så som det ska var nu på slutet. Det ska ju kännas att den är på G lixom. Konstigt vore det väll annars?
(Har inte haft tid att posera denna veckan så det får bli lite minnen!)


Biler från vecka 25+0


Bild från ultraljudet i vecka 18+4


morgon funderingar!

05.20 och jag  är vaken. Vaknade 03.30 och var bara pigg. Kissade i en kopp och hällde i röret, som varje fredag. Måndag onsdag fredag, det är kissa koopp morgonar. Jag sover alltid lite sämre de dagarna. Vet inte varför. Rädd för att få åka till BB kaske. Rädd för att värdena ska vara sämmre.

Sedan satte tankarna igång. Magen började kurra och här är vi. Uppe och pigga, snart mätt och massa tankar som snurrar. Var srtår den lådan, var ska jag förvara mina kläder, har inga garderober på övervåningen än. Bara en lirten walk in som blir henkes. Det stora förvarings rummet på nedervåningen är fullt mede värktyg, asså jag menar massa värktyg. Bad henke rensa igår, han gjorde det, fast på sitt vis och det är inte tomt från kablar och annat.

Vi tömde nästan hela lägneheten igår. Helt underbart. Det gick jätte fort och smidigt. Men vi har inte så mycket skit, Mest skor, kläder och köks porslin. Idag är tanken att jag ska vila, har ont i mage, ljumskar och rygg efter gårdagen. Men jag klagar inte, man ska känna att man lever. Man ska känna att det snart är dags för bebis. Å det gör jag, helvte vad det trycker. Underbart! Det är inte lätt att vila när det finns 10000 saker att pilla med, 10000 saker jag vill göra mer än vila. Jag vill grejja. Gud vad jag skanar det.

Mia Skäringrer har satt sig på min hjärna efter att jag läst boken. Gillade henne innan ,men nu är det som jag fått en del av henne och hennes liv som satt sig på nät hinnan. Hur fan kan man gnälla om vissa saker undrar jag ibland. Ok man ska aldrig jämföra sig med någon annan, ditt problem är ditt, vare sig det är stort eller litet, mitt är mitt men ändå.. vissa människor lyckas gnälla och klaga på ett positivt sätt, antingen är det bra eller dåligt enligt mig. Fan inte jobbigt på ett käckt sätt, det stör jag mig på. Sedan stör jag mig på att jag har börjat säga trevligt till allt. "trevlig stol" "trevlig maträtt" "trevlig tröja" ja ni fattar. Gud så trevligt! 

Nä, dags att sluta, annars kommer jag skriva saker jag får ångra. Börjar nästan bli lite bitter här.en lyckad student fest!

Vi hade en helt undebrar dag igår. Solen sken hela dagen och Syster var så lycklig (och full)
Bjuder på ett bildspel!Sanan och hennes söta kristoffer!Jag var helt slut när jag var hemma vid 10 tiden. En dusch och sedan somnade jag som en stock.
Stackasr Henke var i huset och satte toa möbler. Han sliter verklgen nu in i det sista. Duktig älskling!

Nu ska jag ta tag i dagen, hoppas jag hinner en vända till freeport. Måste köpa balsam.
Undra om jag ska våga gå in på Odd molly!?

sol och studentdags!

Som vanligt på onsdagar börjar jag dagen med en blodtrycks koll!
Solen lyser och det ser ut att bli en riktigt bra dag. Kul för Sanna och henes skola när dom idag springer ut som nyblivna studenter.

Idag är det 20 dagar till beräknad förkossning. Man kan lixom ta på det nu..
Idag går jag in i vecka 38 (37+0) så nu är fisken helt färdig bakad.
Hoppas den lilla väljer att hålla sig på isnidan i några dagar till. Början på juni är ok =)
Så hinner pappa bygga klart huset!

Nä, dags att rusa och ta tag i dagen.

grattis till studenten kära syster!


god kväll!

Det går verkligen i ett nu! Men självklart tar jag det lugnt. Huset kommer mer och mer i ordning och lägenheten börjar bli färdig packad. (svärmor gjorde ett dunder jobb igår) I morgon tar syster studenten så det är mycket att fixa och trixa med.
Mamma och pappa har fullt upp kan man säga, student, hus renovering, barn barn på G och en sjuk dotter. Dom har varit så hjälpsamma genom hela denna resan. Tack söta ni!

Angående min problem med tarmarna, så köpte jag microlax på apoteket och sprutade upp. Överdoserade lite och fick en jävla efekt. Men bara för stunden. Nu är det samma jävla stopp. Så i morgon ska jag ut och handla allt jag fått tips om. Det är nog viktigt att hitta en bra balans för magen. En daglig rutin som håller den igång.


Bild från hemnet när vårt hus låg där!

Bilder från dagens arbete!

Nu ska det duschas lite snabbt och sedan är det sängen.
Nana gott!


nu har jag tänkt igen!!

Många frågar om jag planerat min förlossning, om jag bestämt hur jag vill ha det med smärtlindring osv. Jag ger alltid samma svar. Inte en jävla aning. Inte mitt jobb att avgöra det nu. Jag tar den dagen som den kommer med förhoppningsvis en super bra barnmorska som ska puscha mig och Henke genom förlossningen.
Jag vet där i mot att jag kan använda mig av lavemang, lustgas och ryggmärgsbedövning. Jag vet hur det funkar och när man kan ta det. Men vi får se hur det hela utspelar sig den adgen. 

Men nu har jag fattat ett jävligt viktigt beslut. Jag ska ha lavemang! Fy fan jag är så förstoppad hela jväla tiden så jag dör. Provar allt, men inget funkar. Å ju större magen och bebis blir desto mindre plats får bajs tarmen. HJÄLP mig att skita. Nu väntar jag på att bli uppringd av Mvc, något måste göras. Jag måste tömmas. Tänk om jag känner såhär under eller efter förlossningen! Med sprucket mellangärd vill jag inte behöva skita det första jag gör. Nej, mer lavenmang åt folket! Eller ja, åt mig ivarje fall!

Alla tips mottages mer än gärna!


Den stora balen för blivande stundenter!


Min syster och hennes vänner hade bal dag igår. Alla var så fina och lyckliga.
Sanna har min bröllops klänning på sig och går tillsammans med hennes killkompis Fredrik!
Kul att min klänning kom till användning. Nu ska den snart kortas och färgas!

Vist är dom fina..
Hoppas ni hade en lyckad kväll allihopa!

lampor och ett nästan städat hus!

Igår kväll var vi helt slut efter en hel dag i huset. Det börjar ta på krafterna på alla parter nu. Men snart är vi i land. På Lördag går sista flytt lasset och vi sover vår första natt i huset.
"Städpatrullen" skötte sig mer än utmärkt igår. Det är så fint överallt. Målarn är klar och vi kunde täcka av i stort sätt hela huset. Nu ska vi bara få lite eld i röven på rör läggaren så ska det här nog ros i land.


Sovrummet på övervåningen är klart. Lister fattas men det anses som klart i detta projekt!
Moster med dammsugaren i högsa hugg. Den gick varm igår vill jag lova!

Spottsen när de är på väg upp i vardagsrummet och i köket!


Det fina resultatet!


Köket ser fortfarande ut som ett bygg projekt. Men det händer saker där hela tiden!

Nu plingar svärmor på dörren, dags för en fika och sedan ska det packas lådor. För henens del då givetvis =)
Hoppas ni har en bra dag!

god morgon trötta söndag!Idag behövs det många latte för att få igång mig. Jag har sovit som skit i natt. Henke var hemma sent, jag somnar inte gott förrän han är hemma och när han väl var här skulle han kolla på tv halv 2 på natten. Idiot!
Nu sussar han gott, men om 30 min ska vi vara i huset. Då kommer städ patrullen (mamma, mormor och svärmor)

Jag ska sitta på en solstlol och dirigera!
Jag måste ha blivit världens bäst arbetsledare under dennna graviditet =)

Ha en fin söndag alla.

en underbar dag!

Jag har haft en helt underbar dag idag hemma hos mamma och pappa. Solen har lyst hela dagen och det har varit runt 25 grader.
Jag är röd på bröstet och mår verkligen prima just nu. Det enda som saknats är Henke. Dom kör andra dagen på Rezas svensexa idag. Grillning och en helkväll med grababrna i en stuga på landet.  Dom mår nog som prinsar hela bunten!Syster klipper gräset inför sin student på onsdag! Jag lapar sol coh mamma har planterat en liten blomma!

pappa sjunger och spelar på sin älskade gitarr.

Hoppas mannen kommer snart. Jag saknar honom.
Men fram tills dess blir det att se slutet på 27 dresses i sängen.
Natti!

köp boken!

"ibland såhär i efterhand. Så här ibland. Trygg. Skild, men bland de överlevande, kan jag tänka på hur tunn den lilla sköra familjens fostervattenssäck är. Speciellt om mamma och pappa slutat ligga med varnadra. Om närings kedjan därinne slutat fungera. Om de inte längre kan göra avrnadra glada. Det räcker med en liten nagel som rispar mot hinnan och vattnet går"

Dett är ett litet utdrag ur Mia Sköringers bok, "dyngkåt och hur helig som helst" Inledningen är så jävla bra rent ut sagt. Hon skriver med sådan sannig och öppenhet att man verkligen  tar åt sig.
Jag har inte kommit så långt än, men jag har en kännsla av att jag inte kommer bli besviken!
Köp boken!

Idag har vi sol i Kungsbacka. Riktigt skönt väder. Jag känner mig mycket piggare, tror bestämmt att mina blodtrycks tabletter har börjat värka. Det är en otroligt skön kännsla att få vara lite lite pigg och possitiv.

Så jag kör på gårdagens recept. Bjuder in mig själv hos mamam och pappa, ska sola lite och äta god mat.

Hoppas ni får en fin och solig lördag.Min favvo just nu Mia Skäringer!

fredags mys!

Idag är mannen på svensexa. Så jag bjöd in mig själv till mamma och pappa på middag. Inte jätte kul att laga hemma till sig själv ju. Det bjöds på gryta med ris och en super smarrig sallad.
På vägen hem stannade jag till på ica för att få med en packe jordgubbar. 60kr fattigare men 100 gånger gladare. Boken "dynkåt och hur helig som helst" av Mia Skäringer slank med också. Så nu blir det soffan i väntan på mannen.

Hoppas ni har en riktigt trevlig fredags kväll!
make me up!Idag shoppade jag rosa. Nya läppar och nytt lack. OPI´s nagelack är det bästa som finns, efter man har haft det finns inga andra alternativ. Jag ville ha ett riktigt barbie gloss till läpparna, så isadora blev det. Riktigt rosa och fint.
Ett tecken på en liten tös i magen kasnke?

somriga gubbar!

Jag har fått jordgubbs mani!! Fy fan va gott det är. Massa järn i också, bra för bebis. Enda nackdelen är ju att det inte är så billiga än 50-60 kr/ask. Men å andra sidan gnällde jag inte på ciggen som kostade 50 kr/paketet. Så en låda gubbar om dagen kan jag trycka i mig med gott samvete.

I frysen ligger givetvis frysta jordgubbar till smoothie!
Somrigt och välldigt gott.en cheap monday unge!
Vad tycker ni om cheap monday barn?
Tycker dom e söta. Finns massa coola smala jeans och tuffa t-shirtar.
Lilla tjejen med den gråa tröjan.. hur söt är hon inte!!

Japp cheap monday kommer finnas i garderoben så småningom!

Torsdag

Morgonen och hela förmiddagen har spenderats i soffan. Solen tittar fram med jämna mellanrum genom molnen och det är riktigt varmt. Balkong dörren står öppen och man hör hur det klipps gräs och fixas runt omkring i området. Så jävla härligt med sommar rent ut sakt.

Jag ser det hela framför mig, bebis, vagn, strålande sol varje dag, grill och underbara dagar med hela lilla nya familjen i nya huset. Jag måste ju få ha en fin bild av mitt nya hus, trots att jag fattar att det inte är guld och gröna skogar med en liten. Men vem sa att man inte skulle vara possitivt inställd?

För idag är en ganska så bra dag. Jag har ju trots allt vilat hela förmiddagen, det brukar ge lite lite energi! Men den får jag inte göra av med, då blir mannen galen. Så i stället ska jag sätta mig på en bänk utanför lägenheten oh läsa en bok. Lite frisk luft har väll aldrig skadat?


Bilden tog Henke förra våren. Helt underbar!


gravid vecka 37 (36+0)

Gigantiska bebis magen


Snyggt jag fick vikt ner tightsen!

Idag var jag på besök på den nya mödra vården, där jag kommer gå nu tills bebis kommer. Det gick jätte bra. Barnmorskan var toppen som jag träffade. Blodtrycket hade gått ner lite sedan jag låg inne på varbergs BB. Medicinen har alltså börjat verka och vi alla hoppas jag kan hålla mig "frisk" i varje fall i två veckor till! (trycket låg på 152/100)

Nu har jag varit gravid i 253 dagar och det är 27 dagar till beräknad förlossning.
Harregud, snart kommer bebis!
Jag längtar verkligen!Tvättstuga!


Tha da.. tvättstuga klar. Som ni ser så fattas möblerna, men det är ju bara små trams om man jämför!

Tvättstugan under renoveringen

Tvättstuga före!


Lite mer saker på plats i köket.

Gud, sanrt är det inflyttning... jag trodde aldrig denna dagen skulle komma när vi köpte huset. Men nu är det nära. Hoppas evrkligen det går bra det sista och att allt flyter så vi kan börja städa och få lite ordning snart.

Nu ska vi glo på ett avsnitt gossip girl innan sängen.
Nana gott alla fina!


en trött mami!

Gud jag har verkligen sovit hela förmiddagen.
Vaknade vid 8, käkade frulle och la mig på soffan. Sov till halv 10. Gick in i sängen för att läsa lite tidningar. Vaknade halv 12 av att jag var hungrig. Trött?? Så nu har jag slevat i mig lite pytt i panna, ägg och brocoli.
Tänkte lägga mig i soffan och vila lite efter maten med The City! Haha.. kommer säker somna! jaja, då behöver jag väll det.

Vad jag vill göra just nu är att åka till Freeport och shoppa på Nyöppnade odd molly butiken. Denna tjejen tippsade i förra veckan på sin trevliga blogg att de har öppnat. Det ska tydligen finnas massa fint. Vill dit och fynda! Men det får bli en vända dit med bebis och vagn senare i sommar!


Roliga besked!sängen kommer vara vit och vagnens liggdel beig och sittdel grå, en för sommar och en för vinter =)

Ganska så lustigt, men idag när jag satt i sjukhus sängen och väntade på läkaern så ringde de från babyproffsen och sa att vår säng och vagn kommit. Det ska bli så roligta att ställa upp sakerna i huset så fort det är målat, avtäckt och städat. Söndag hoppas jag på, men det beror på hur snabba svärmor och mamma är med trasorna =)


Godbitar från huset!
Tvättstugan är snart klar för att inredas.. Då kan ju ett ingvalido som jag snart tväta igen när man slipper trappor!
Köket ser inte så mycket ut, men det händer saker hela tiden.
Ni kanske inte lägger märke till det, men nu är det spacklat över allt. I morgon kommer tak färg.. 


på hemmaplan

Nu är vi hemma igen. Det känns så otroligt skönt. Jag skulle ljuga om jag säger att det inte är lite stressande, allt som måste göras inför flytt, bebis och i huset blir så verkligt från sängen. Men jag har strikta order att ligga ner och bara vila mig! Som tur är har jag underbara människor runt omkring som hjälper och stöttar!

Jag har fått blodtrycks sänkande medicin som jag ska knapra och så ska jag till sjukan 3 ggr i veckan för kontroller. Dom har stenkoll på mig så jag är inte ett dugg orolig. Bebis mår bra ooch det är huvudsaken.
Så nu lägger vi sjukhus och annat bakom oss för en tid och fokuserar på bra serier och böcker som får min tid att rusa förbi här hemma.

Någon som kan tipsa om någon film jag verkligen inte får missa?


Jag och Henke lekte med vatten när han kom på besök häromkvällen.
för att härma honom "den är verkligen stoooor nu"
Antar att han menar magen =)

30 dagar till beräknad förlossning!

Tror ni att jag kommer få gå hela vägen?
Jag tror den kommer komma ca 2 veckor för tidigt. Men jag ska inte hoppas på för mycket!

Jag är kvar på BB. Idag har dom gjort ett nytt ultraljud. Bebis mår jätte bra i magen. Den väger ca 2.9 kg och om jag går mina 40 fulla veckor kommer det komma en liten på ungefär 3,6 kg.
Jag blir kvar här i natt för nya prover i morogn. Då ska dom kolla hur jag mår på insidan igen. Efter det väntar nya bud om hemgång eller ej. Klart är i varje fall att jag ska byta till vår stora mödravård i kungsbacka där det jobbar massa specialister inom mitt område som jag kommer få träffa 3 ggr i veckan för olika kontroller.  Så som dom pratar just nu så kommer jag kunna ligga i min egen säng snart. Som jag längtar..

Om en stund kommer Henke och kramar på mig.
Man uppskattar verkligen varnadra när man inte har varandra brevid hela tiden.


Jag älskar dig så mycket mitt fina hjärta!

Söndag - på varbergs BB

Igår var Henrik här hela kvällen. Det var så underbart med sällskap coh lite kärlek. Gjorde susen för humöret och ett litet hopp tändes. Han gör mig alltid så stark.

Som tur är tog Henke med sig datorn och kameran så nu e jag med igen. Har inte så mycket roligt att skriva om för en dag innehåller inte så mycket mer än mat här. Äcklig mat dessutom. Men i morse fick vi ägg till frkosten. Underbart gott. Tänk vad ett litet ägg kan göra.
I huset börjar badrummet och tvättstugan bli klart. Köket har kommit och älskling håller på att få det på sin plats. Det känns så konstigt att inte vara där och kolla läget. Det händer så mycket hela tiden nu.
Men mitt jobb är att se till att bli frisk och få komma hem och sätta mina vänner i arbete!
Lägenheten måste packas och om jag vill hålla mig här ifrån, vilket jag SKA så kommer jag inte kunna packa en enda låda, jag får dirigera från sängen!

Snart kommer doktorn. Hålla alla era tummar för att jag får permision till i morogn bitti. Jag vill så gärna sova hemma i natt.

fisken mår bra!

men jag blir kvar i varberg. det höga blod trycket tillsammans med ägg vita i urinet från och till gör att dom håller mig kvar. lite andra tester har tagits och jag har för många dåliga värden just nu. men snart kommer henke och håller mig sällskap. då får jag även min dator. så kvällen spenderar vi med sommar krysset och massa kärlek. jag hoppas han är duktig och tar många bilder i huset så jag kan visa er sedan. tack för alla fina kommentarer det värmer verkligen. vi hörs senare i kväll.

dåliga resultat!

jag försöker mig på att mobil Blogga från varbiergs bb. jag blev hit skickad efter morgonens koll hos mvc. om jag inte får komma hem i morgon så lovade syster att köra ner med datorn. kommer få panik här annars. hoppas er fredag är bättre än min. kram från oss!

vad hände med jeansen??

När glömdes de riktigt sygga jeansen bort?


Bild från elins blogg!

Bild från aftonbladet!

Malin Åkerman kör som många andra idag. BARA tights! Jag ser det på stan här hemmma, Elin Kling har visat upp trenden på sin blogg mm mm. 
Men usch säger jag. Vad säger ni??

dagen i bilder!

Idag har vi fått kakel i badrummet, där mosaiken är kommer duschen vara. Blandaren kommer sitta där.
På bilden under finns inget golv ännu. Det kommer i morgon och ska vara i samma färg som mosaiken, fast större plattor.
Taket har fått sig en första omgång med spackel som ni ser. Jäkla torktider på allt bara..Till middag köpte vi färdiga kyckling vinagr och en påse med ceasar sallad och lite ruccola. Super gott och enkelt när tiden tryter.
För att stilla mitt sockersug med något annat än choklad blev det vindruvor. Defenitivt bättre och underbart gott!


Efter en jobbig natt med lite sömn och mycket vatten i benen ska det bli skönt att krypa ner i sängen. Jag kommer nog sova som en stock inatt. Varannan natt är tydligen min grej.

Natti natti!Godmorgon gråa torsdag

Idag är det grått.. grått grått grått, det ser ut på väderkartan som vi får nöja oss med regn och gråa dagar ett tag framöver. Men men, jag är inte bitter.
När jag kom ner till babyproffsen igår för att plocka upp min box hade de givetvis stängt. Typiskt! Så det får bli ett mission för morgon dagen. Så jag återkommer om den senare.

Något lite roligare än moln är att det verkligen rullar på snabbt i huset.
Igår blev jag verkligen glad när jag kom dit. Jag ser faktiskt ett slut nu..

Det yr massa gips och bygg damm i hela huset, det snöar inte.. =)


Vi har fått en dörr bredvid trappan som stänger igen ett helt onödigt utrymme och gör det till ett litet förvarings utrymme. Bilderna är inte jätte bra, men det blev verkligen över all förväntan.Henke och Daniel (tack för hjälpen) mätte och sågade ut de sista hålen för spottsen. Så nu är det fritt fram för målaren att börja med taken. Spackel och färg. Idag kommer badrumemt bli kaklat..

Hoppas ni har en fin dag med massa sol!

Det ÖS regnar!!

Idag har det verkligen regnat HELA dagen. Det står som spön i baken och det verkar inte finnas någon hejd. Men dagen har gått ändå och mina blommor växer som aldrig förr uppe vid huset..

Jag har fått gjort massa små skit idag, ringt lite tråkiga samtal, pratat med försäkrings kassan, anmält föräldrar penning, men jag har inte packat en enda låda. Varör kännse det som jag verkligen drar ut på det? Jag gick med motiverade steg in i sovrummet (trodde jag skulle börja packa)  och la mig i sängen och sov middag i nästan 2 timmar i stället. Jätte jätte sköntt. Men välldigt tomt på lådor!

Efetrmiddagen har spenderats i affären och framför spisen. Precis som den hemma fru jag är =)
Nu ska ska jag upp till huset för kaffe kokande och fotografering. Tydligen så har vi fått upp dörren vid trappan (visar bild) och fått spacklel på väggarna. JIPPIE..
Men på vägen ska jag stanan för att hämta ut "gratis paketet" fårn babyproffsen..
Har ni hämtat det? Jag kommer inte ihåg hur jag fick nys om det, men jag har haft ett papper liggandes länge så nu är det dags att hämta och se vad det kan innehålla för något spännande.Bild från google!
Jag tror det är något i denna stilen. Återkommer om det var värt ett besök eller inte =) 


onsdag
Igår fick vi golv på hela undervåningen. Nu börjar man (om man har riktigt bra fantasi) kunna se att det snart ska bo en liten familj här. Sanna kom och hjälpte till med att täcka golvet och samla skräp. Tack kära syster!
Vi fick även hål i taket i badrum, tvättstga och hall så spottsen kan kommer på plats. Men innan dom ska in så kommer målaren. Idag kör han sitt första pass. På fredag kommer köket!! Det går bra nu!

För övrigt så är det riktigt grått och tungt här. Jag tänker spendera dagen inne, det känns som en riktigt bra dag för att packa lite lådor. So here we go!

Ha en fin dag!

Nytt i garderoben!Jeans från Replay! Baggy variant med uppkavlat ben slut!


Chinos i carrot modell!
Var ju tvungen att ha något till efter bebis magen att matcha till mina nya toppar!

gravid vecka 36 (35+0)Idag har vi alltså gjort 35 fulla veckor.
Jag kan inte låta bli att säga det igen, men nu går det verkligen fort. Jag vet inte om det är för att det är ljusare ute eller för att vi har så mycket annat på G med hus och allt. Men nu rullar det snbbt.
Magen växer och växer. Den är stor och tung. Det borrar fortfarande neråt och bebis trycker med rygg och rumpa
allt som oftast. De allra värsta sparkarna har avtagit, men vissa morgonar kör den ett redigt kickpass!
I denna veckan är bebis ca 45 cm lång och väger ca 2,5 kg.

Gud vad jag längtar nu..I världens skönaste mysbyxor från hm herr och linne fårn hm mamma poserar vi idag!

I drömmarnas värld

I natt drömde jag att det var dags för förlossning.
Jag var jätte lugn hela tiden. Vattnet gick här hemma, vi åkte in och jag hade givetvis jätte ont. Jag använde mig av lustgasen och när de frågade om jag ville ha ryggmärgsbedövning så behövde jag inte det. Drömmen kom aldrig till själva förlösandet. Jag han vakna innna dess. Men när jag vaknade kännde jag ett lugn som inte går att beskriva. Hoppas drömmen fortsätter snart, då kanske jag kan få reda på vem som bor där inne =)


Idag är en fullspäckad dag.
Idag har vi gått 35 fulla veckor
Idag är jag glad
Idag får vi golv i huset
Idag får vi en dörr vid trappan i huset
Idag har jag en lunch date
Idag är det 35 dagar till fisken är beräknadNjut av er dag och förhoppningsvis en stor sol!

min eftermiddag

Det blev en tidig kväll ifrån huset idag. Det behövde vi!
Nu ska jag pilla lite här hemma, sedan är det tv i sängen som gäller!Min tonfisk sallad blev riktigt lyckad. I morgon får resterna följa med till Kållered för lunch med Sandra och hennes syster. Henke tyckte inte det skulle varit oliver i dock. Smaken är som baken! Hoppas tejejrna gillar det bättre.
Efter städningen idag kunde man se "golvet" för typ första gången. Fy farao vad det dammade, for runt gips och hade sig. Men nu är det klart för golvläggning imorgon. ÅÅå, resultat.. det här känns verkligen bra!

Natti natti

nyttig middag!


Bild från recept.nu

Jag ska som sagt bli lite nyttigare igen. Det första som mina smaklökar suktar efter är tonfisk. Så nu beger jag mig av mot affären för att inhandla det som behövs till en riktigt smarrig tonfisksallad.
Till detta serveras givetvis bubbel vatten med citron skivor!

Hoppas jag kan inspirera någon till en god nyttig lunch/middag.

Måndag - ny vecka - nya planer!

Usch jag har verkligen sovit ur dåligt inatt. Uppstötningar och smärtor i magen gjorde att jag fick sitta upp och sova. Alla sätt är bra utan dom dåliga!

Idag började jag dagen med besök hos barnmorskan. Det har ju blivit en del skräp mat och läsk under renoverings veckorna, vilket resulterade i stor mage, lite för högt socker och en tjock mamma =) jaja så det kan bli. Absolut ingen fara men nu är det dags för vatten coh sallad igen. Jag var ju så bra på smoothies, får börja med det som mellanmål.

I kväll ska vi (Henke) röja undan i huset så snickarna kan komma och lägga golv i morgon. Det händer verkligen mycket nu. Här kommer lite bilder.


Kaklet är uppe i tvättstiugan. På torsdag ska det fogas och slutföras.

Dom sista gips skivorna är på plats i taket och badrummsväggarna är primade (eller vad det heter)
På torsdag kommer det kakel i badrummet.

I dag är det som sakt städ  dag och golvet kommer i morgon. Målarn kommer börja med sitt i slutet på denna veckan och snart kommer köket. Jippie.. det kommer nog bli ett hem tillslut ändå!

Nu ska jag ta igen mig på soffan.
Önskar er en fin dag med massa sol.

mannen med mustaschen

OK att henke är med i mustaschkampen. Tycker kanske att det är lite knepigt att han måste sanmla på sig en mustasch han inte alls passar i när man kan skänka pengar till forskningen av prostata cance i stället. Men men.. hans val.

Men så idag säger han att han ska färga mustaschen med min ögonbrynsfärg. HJÄLP! Han har gått och blivit fullständigt galen. Så här går vi nu. Jag med ögonbrynen täckta med färg och han med mustasch färg!Annars är allt som det ska hemma hos familjen annorlunda!!

Lördag

Hej vänner!
Här i kungsbacka är det grått och regningt idag.
En perfekt tvätt dag. Jag ska bara orka släpa ner påsarna i källarn och komma igång.
När mannen anläder till huset med kakel coh golv om några timmar ska jag dit och fota. Mitt jobb (och kaffet såklart) under denna renovering. Vi har gjort två stora renoveringar innan och har varit skit dåliga på att ta före kort. Vilket är trist nu. Så denna gången har jag varit värsta fotografen.

Middagen igår blev sååå god! Vi kunde inte sluta äta, stackars fisken får inge plats i magen när jag trycker i mig mat. Men det va ju så gott.

Nä, dags att lunka ner till tvätten.
Hoppas ni har sol och en riktigt topen lördag.


såhär fullt är det hos oss.. inge roligt alls!
Bild från gooogle.

fredags mys!


Bild från google!

Idag bjuds det upp till Kött, potatis gratäng och pepparsås hemma hos familjen Toft. Söta grannen fick hjälpa mig upp med påsarna, förfärligt tungt råkade det bli i affären. Henke befinner sig i huset, han skulle inte bli allt för sen idag lät det som. Får se hur det blir med den saken. Om dryga timma börjar så ska det låta och jag ser fram imot kvällen. 

Hoppas ni har en helt undebar fredag med god och trevligt sällskap!

god morgon fredag

Det går verkligen framåt i huset nu.. Så underbart att det händer grejer. Taken är satta i hall, badrum, tvättstuga och några väggar är färdiga i vardagsrymmet och på toan. Jag hölll på att trilla av pinnen igår när jag kom dit. Underbart att se lite resultat efter alla sladdar.
Jag och mamma gav oss på toa väggarna igår. Det var ju en grön plast matta som skulle bort inann kaklan kommer idag för att börja med sin del. Fasen vad vi slet för att få bort mattan. Tack söta mamma för hjälpen.


Med vägg..                                       Utan vägg!


Utan matta..                                     med fin plast matta =)


Tak i tvättstugan                               utan tak..


Färdigt i hallen                                  ej färdigt..

Resultat gillar vi!! Mer kommer det bli idag, då ska det fixas tak i vardagsrummet och den sista elen i köket ska dras. Kakel killen kommer och börjar prima. Men idag är det fredag, vilket innebär lite tidigare hemmmgång för mannen.
Jag tänkte köpa lite öl och laga en god middag lagom till "så ska det låta" Det är han mer än vard.

Men först ska här plockas lite i hemmet innan det bjuds på lunch av madde och theo.
Ha en underbar fredag vänner.


40 dagar till BF

Det firade vi i morse med att bli nerskickade till förlossningen i verberg utav barnmorskan efter ett rutin blodtryck. Men som tur är (peppar,peppar) har jag ingen äggvita i urinet så det va inte havandeskapsförgiftning man var orolig för utan man vill kolla att bebis växer ordentligt och att blodgenomförseln funkar mellan mig och barnet.Dom tog ctg kurva och fisken mår hur bra som helst där inne. Jag har mycket sammandragninagr, inget jag inte redan viste i och för sig.. man gör inget åt det för det är så nära nu. "vissa har det så"  Det gjordes ultraljud och den växer som den ska där inne. Huvudet ligger långt nere och borrar så där super skönt neråt =) Det tog läkarn hur lång tid som helst att mäta huvudet för den snurrade så mycket. hihi, söta unge!

Mitt blodtryck är för högt som vi alla vet, men man gör inget åt det heller så här sent, vila och vila lite till sades det. Dom tog tre rör med blod och alla prover där var bra. Så det var ett riktigt bra besök på förlossningen idag.

Nu är jag hemma igen och ska vila några timmar och äta lite.
Snickarna har haft sin första dag i huset idag, så det blir en vända dit och kolla läget.
I kväll ska jag uppdatera mig om vad som hänt online..
so long

fisken har fått sin första leksak
Ni som följt mig ett tag vet ju att jag varit på jakt efter en sugpropps leksak. Perfekt att sätta på kaklet vid skötbordet, i golvet när den lilla blivit lite större eller på fönsterrutan i bilen!! (ni hör ju att man inte klarar sig utan denna)
Idag kom Frida och Ludvig på besök för att kolla in våra framsteg i huset, med sig hade dom denna super söta leksak. Det bästa, enligt ludvig är att man kan ta bort de små gossedjuren och hänga dom på babyskyddet eller varför inte på vagnen. Den rosa spelar en trudilutt och de andra skrammlar lite.. OM jag e nöjd.. Tack söta ni..

vill ha geggamoja


HM baby

Lindex baby

Geggamoja


Jag är verkligen sugen på att shoppa till fisken. Men hur jag än vänder och vrider på det så tycker jag att allt är killigt eller tjejigt. Ok, det finns undantag, som den turkosa bodyn och mössan från geggamoja till exempel. Men det som är grejen är att jag kommer vilja shoppa annat när jag vet vad det är. Saker som är mer killiga eller tjejiga vill man ju ha när man vet vem som kommit. Typ klänningar och rosa skor till en tjej och coola pike bodys till en liten pojk. Så jag får snällt hålla fingarna i styr ett litet tag till. Men snart.. snart är det min tur!
(För övrigt så får gärna allt från geggamoja flytta in hos oss. Bara så ni vet =)

te och ostfrallor


vita frallor med ost ska det vara. Bilder från google!

Henke kom hem för en timma sedan ungefär. Han har slitit hela eftermiddagen och kvällen vid huset.
Jag brukar åka hem tidigare, duscha, grajja lite och förbereda goda kvälls mackor och te. Välldigt onyttigt men välldigt gott att trycka i sig på kvällen. Så det har vi gjort idag till ett nytt avsnitt Gossip Girl. Mys faktor till max hemma hos familjen Toft med andra ord!

När ska man börja med hallonbladste?
För så heter det väll, de som sägs sätt igång det hela!


gravid vecka 35 (34+0)Idag har vi alltså gjort 34 fulla veckor och magen blir bara större och större, precis som den ska!
Jag undrar vad det är för en klump som kommer. Ska vi gissa vikt? Jag tror 3920g eller 4420g!

Nu är jag mer inne på en tjej, jag vet att jag är super velig så jag ska nog inte gissa kön, men denna vecka som gått har det kännts som en tjej. Men jag låter det vara osakt.Vi längtar efter dig!!

det rullar på bra nu..


Det ser inte mycket ut för världen nu, men det rullar på i bra tempo. Vi drar helt ny el överallt och taken är färdiga i badrummet, tvättstugan och i hallen. Nu är det bara vardagsrummet/köket kvar och det ska bli färdigt i kväll. På torsdag kommer snickare och ska sätta upp gips i taket igen.. Sedan rullar det på med golv och kök i bra tempo. Underbart, nu börjar den "roliga" biten snart.

God morgon förresten!

lilla fisken

Nu är jag nyss hemkommen från föräldrar träff. Henke är i huset, jag kunde inte göra så mycket där idag så jag drog mig hem för att försöka packa någon låda i stället. Varje gång vi varit på dessa små träffar blir det så verkligt att lilla fisken snart är här. Jag har lixom ingen panik. Det känns som jag ska ha det vid det här laget. Inget är klart i huset, lådor måste packas i lägenheten. Bebis väska? Jag har ju packat ner allt som tillhör fisken. Men jag känner mig lugn, vilket är jätte skönt. Det känns som det är så långt borta, men det är ju inte riktigt det.

I morgon har vi gjort 34 fulla veckor jag och fisken. Fy fan vad rediga vi är, ibland har det fan känts omöjligt. Men här är vi nu.. inte långt borta.
Med dom orden borde jag nog packa några lådor och se till så fiskens saker finns i lådor längst upp, ifall något händer. MAN vet aldrig. Pappa och Henke tror dock jag kommer gå över tiden. Jag ber till gud att dom har fel. Jag själv kom på dagen, punktlig som jag är... Så fisken kanske är som sin mamma!fruktsallad

Idag låg blodtrycket på 154/106! Det fanns ingen äggvita i urinen och det är ju det som är det viktigaste.
Nu ska jag slänga ihop en fruktsallad och lägga mig på soffan och fortsätta min vila.
Mamma gav mig några böcker, dags att börja med dom kanske?
Någon som har något hett bok tips annars?Hoppas ni har en fin dag i solen.

RihannaEfter en jobbig natt med lite sömn tar jag det lugnt här hemma. Lyssnar på underbara Rihanna och bara är. Underbart att starta veckan med en lugn dag.
Om någon timma ska jag till barnmorskan för blodtryck och äggvite koll.
Håll tummarna att allt är i sin ordning. 
Men vi har ju bestämmt att vi ska klara oss sista biten nu jag och fiskengolv och lite färg!

l
Vi hann lägga ett först alager med färg för att "täcka" den gamla tapeten innan spackling och ny färg ska på i vecka. Jag målade lite i kanterna med pensel när henke rollade. Så roligt att få hjälpa till lite när kroppen orkar!

Jag är så stolt över mittt hjärta. Han fixar och trixar med allt för att vi ska få det så fint som möjligt hemma. Jag har varit första servare.. hållt i tumstocken mm.. haha.
Vi har haft en riktigt trevlig dag med underbart väder och ett nylagt golv i sovrummet. Underbart.

Nu sak vi mäta lite möbler här hemma innan det är dags för sängen. Förresten, tapeter är inte lätt, det fanns alldeles för mycket fult och inget som jag tänkt mig, men vi kollar vidare.
Natti natt!

söndag och äntligen sol!

Sol sol strålande underbara sol. Sååå efterlängtad du har varit hela veckan. Men äntligen tittar den fram.
Underbart. Vi sov ganska länge idag och har ätit en god frukost framför tv:n i vanlig söndags ordning.

Snart ska vi som vanligt bege oss till huset och fortsätta där gårdagen la ner. Henke kan inte fixa så mycket mer på nedervåningen nu, vi väntar på elektrikern och rörläggaren som kommer på måndag. Så igår kväll började han projekt övervåning/sovrum. Så idag är det lite kul även för mig, jag ska välja golv och färg. Tror det blir valnöts golv med vita väggar och en brun föndvägg. Igentligen är jag inte för fondväggar. Vi har inga, tycker dom kan förstöra ett rum riktigt ordentligt. Men i sovrummet hade det nog blivit lite kallt med bara vita väggar. Idag har vi en latte färg och den trivs jag inte alls med. Så nu försöker jag mig på min först fondvägg. Hoppas det ska bli bra.


Efter lite regnande kollade lite blommor upp i trädgården. Det ska bli spännande att se hur alla buskar och annat ser ut när det blommat. Men påsk liljor har jag i varje fall. Det ska bli roligt när jag kan plantera och pilla i mina rabatter lite längre fram när kroppen orkar.

Hoppas ni får en bra dag med massa sol!

mot husetNu åker jag till huset för en heldag med renovering. (koka kaffe)
Hoppas solen tittar fram så man kan få lite mer fräknar på nosen.

önskar er en bra dag!

RSS 2.0