Gott nytt år

Så lämnar vi det gamla året och ger oss in i ett nytt. Nytt år innebär nya möjligheter och nya åtaganade. Som vanligt kommer jag väll stå vid tolvslaget och lova dyrt och heligt att träna mer och äta mindre.. eller så skiter jag i det i år så kanske det blir något av det för en gågn skull..


Jag förra nyår!

Förra året var vi gravida nästan hela bunten.
Jag och Frida vilar ben och magar efter en jätte god middag.

2010 har varit ett minst sagt hämdelserikt år. Ett riktigt bra år. Vi har gått igenom mycket tillsammans jag och Henke. Å fler resor ska vi göra. Jag är helt säker på att 2011 blir minst lika bra som året som gått. Men det är svårt att toppa året då vår fina lilla tjej kom till världen.

Änglagård 3

Jag och Jenny kännde att vi var tvungna att kolla in nya Änglagård. Så igår lämnade jag man och barn hemma, Jennys man Reza var som vanligt Hnekes följeslagare och middags date medans vi var ute och roade oss. Sushi ett glas vitt och en mycket trevlig kväll hade vi. Precis som vanligt.

Filmen var jätte mysig, precis som de andra två varit.
Tack för en trevlig kväll hjärtat.

Inte som planerat men tok bra

Idag blev dagen allt annat än planerat.
Vi hade ju lunch och hår på schemat men efter en god mat hemma hos henkes morbror så kom en go vän på oväntat besök. Jätte roligt. Håret fick där med vänta till en annan dag.

Här hemma kollar vi film och snackar skit. Ella sover gott sedan länge och jag ska snart gå och göra det samma.
Lite bilder från Lunchen

Petter Lina och lilla prinsessan

Alltid lika glad och go min lilla älskling, här tillsammmans med Henkes kusin Petter

Ellas gammel farmor, birgitt och folke och henkes morbror Leif

Onsdag

Idag är det dags för lunch hemma hos Henkes morbror med familj. Alltid lika trevligt att träffa dom.
Det bär där med av mot Göteborg och jag ska passa på att gå en runda i Mölndal (om det finns några butiker kvar där) och i kväll ska syster klippa och blondera mig. Det är såååå välbehövligt. Jag vet inte om det är sedan Ella kom eller för at jag blivit äldre eller kanske bådsa delarna. Men mörkare har det i varje fall blivit. Innan har jag aldrig behövt blondera mig. Tur att världens bästa syster är frisör och vet precis hur jag vill ha det.

Med andra ord väntar ytterligare en underbar dag i mammalivet. Men först ska här plockas, tvättas.

Idag inviger Ella sina nya fna skor från Lundmyr som tomten kom med.

working girl

Det blev ingen bra shopping idag. Hade ingen lusts... sedan var det på tok för mycket folk och för stökigt också. Skadad som jag är efter alla år i butik. I februari ska jag gäst spela lite på jobbet (JC) det kommer till att börja med bli någon helgdag i månaden. Det ska faktsikt bli riktigt roligt. Ella är så stor nu och hon har det alltid lika bra med sin pappa. Så det är dags att jag ger mig ut igen och låter de två vara ifred.. men bara för några timmar.. haha

Magen är fylld med kaffe efter några bort pratade timmar hemma hos sötaste sandra och hennes ungar och benen och bollen har gett upp för dagen. Dags att slänga sig i soffan med mannen. Men först ska jag kika in hos mina favvobloggar och säga hej.

Jag glömde minneskortet i datorn i morse (dåligt av mig) så i stället får ni bilder på lite av all god mat spanien hade att bjuda på.
Hopas i har en mysig kväll.


Tisdag

Lillan tar sig en liten tupplur och jag passar på att organiserra och fixa lite här hemma. Dagarna är lika fullspäckade med planer som alltid. Å som jag gillar det. Fart och fläkt mest hela tiden.


När lillan vaknat ska vi åka till sandra och barnen och fika. Sedan bär det av till Kungsmässan för mer shopping. Hoppas hysterin lagt sig lite så man kommer förbi och fram.

semester regn..


Shopping

Igår var jag svärmor och mamma i butikerna vid öppning i tron om att få vara ifred i varje fall en timma. Men inte då. Mellandags rea är helt enkelt inte min grej. Så jävla mycket folk. Jag orkade inte ens leta mig in i vissa butiker. Men ett par träningsskor hittade jag i varje fall på 50% rea. Resten jag hittade var till ordinarie pris. Dålig rea shoppare jag är.


Nya boots från Nilsson, en tunika lite linnen, tights  och underkläder fick följa med hem.
I morogn ger jag och Ella ut en sväng igen i hopp om att finna lite mer till mammsen.

Semestern, julen och lite till

Vi har landat efter semester, som var helt underbar. Lika så julen och dagarna efter. Det har varit fullt ös hela tiden och nu känns det som det är dags att landa igen. Samla lite nya krafter inför nyårshelgen och fortsätta njuta och vara lycklig över allt jag har.

Semestern var en vecka fylld med kärlek, god mat, sol, värme, bad, lycka och fram för allt tid tillsammans. Vi hade det verkligen sååå bra, tack mamma och pappa för en underbar resa. Ella har varit världens bästa bebis, inget gnäll bara lycka i ögonen på den lilla damen, precis som hos hennes mamma och pappa.

Julen har varit lugn, vi har slappat mycket hela lilla familjen, det var länge sedan vi hade så mycket tid tillsammans utan massa måsten, jätte skönt och behövligt. Ella fick massa fina klappar, tack för dom kära vänner. Även jag och henke blev bortskämmda, inte så konstigt så snälla som vi är.. haha

Jul fin liten tjej i kläder från Lindex, busar med farmor.

Sill lunch

Syster/moster rimmar alltid på sina klappar, många skratt och en hel del tårar kommer med dom!

Världens bästa pappa och man!

Mamma/mormorf busar med Ella

Kusin karl

(ingift) morbror kaj och lilla dockan



Kalkon middag!

en poppis julklapp

Ella smakar på granen med min moster Ingela.
(bilder från resan kommer, dom ligger just nu på henkes dator)

vi njuter verkligen..

Här njuter vi  för fullt av semesterlivet. Familje mys på hög nivå minst sagt. Ella är världens bästa bebis. Hon trivs jätte bra, sommaren är helt klart hennes grej. Vi plaskar i polen, går långa promenader och äter massa god mat, hej då till bantning...
Varje kväll somnar hon kl 8 i vagnen, så lyfter vi över henne i spjälsängen när vi ska sova och så sover hon fram till 7-8 på morgonen, precis som hemma. På planet ner sa hon inte ett pip på hela resan, skrattade, lekte och var så glad hela tiden. Mammas duktiga lilla bebis.

Nu sitter vi ute i t-shirt och njuter av värmen som är här. Det är lite molnigt och det kom en regnskur igår, men det gör inget för det är sååå varmt och skönt.
Vi njuter verkligen!!!

Stor kram till er alla från oss


Packat och klart...eller..

Ja nu är det packat.. lite i varje fall. Jag hatar att stänga igen väskorna, då är det liksom bestämt att jag inte kan ångra mig och att allt ska vara med. Nu när lilla prinsessan åker med vill man ju inte glömma något.. tänk om snutten blev kvar hemma....PANIK!!

Klockan står på halv 5, så tidig sänggång hade ju varit på sin plats.
Vi har med oss en dator, Henke måste ju jobba lite, så jag hoppas på att kunna hälsa på er och göra lite väsen av mig här under veckan. Nu ska jag hänga med min kusin som är här för att passa huset.
Hoppas ni får det riktigt kallt och snöigt här hemma.. hehehe

Kameran är nerpackad, så jag bjuder på lite bilder från lördagens middag hos Ellas mormor och morfar.

Busar med Morfar


Mormor sjunger baka baka liten kaka..

13 december och dan före dan..

På Onsdag åker vi till Gran Canaria. Det ska bli jätte skönt att komma bort med familjen och bara slappa. Jag kan behöva vila upp mig lite, vår förkylning sitter fortfarande i. Imorse var Ella kletig i ögat också. Måtte hon bara inte bli sämmre under resan. Men det tror jag inte, det är en tapper liten dam vi har här hemma.
Så idag är vi hemma hela långa dagen för att packa, prova kläder och sova mysig middag tillsammans.



Vår fina lilla tös!





Kl är 15 och vi har inte gjort ett skit.. bara myst hela långa dagen. Men nu är det dags för en dusch, lillan har fått på kläder precis och hennes väska är packad. Om någon timma åker vi till mormor och morfar på middag. Hoppas jag orkar hålla mig vaken hela kvällen..

Inte helt 100

Huvudet spränger, ögonen går i kors, halsen värker och jag är sjuk. Det här var inte planen, jag har trott att min trötthet beror på vinter, stress och för mycket tanke värksamhet. Men inte då, här har sjukan flyttat in. Lillan är hostig och snorig, men hon är pigg och glad. Jag önskar jag hade samma energi som den lilla damen.

Ikväll är tanken midag hos mamma och pappa, vi får se hur det blir med den saken.
Men det är ju alltid skönt att komma bort till dukat bpord och en mormor och morfar som slåss om sitt lilla barn barn.

Som tur är leker Ella jätte bra själv. Hon är precis lika pillig och nyfiken som sin pappa.

Hoppas ni får en hostfri lördag.

Favorit i repris


Mannens goda pizza med egen tomatpure, parmaskinka, parmesan och mozzarella
mmmmmm. Super god!!

Mysig Fredag

Idag har jag och lillan fått massa gjort.

Först busade vi som vanligt på morgonkvisten, innan vi tog en mysig tupplur tillsammans.



Sedan provade vi massa solhattar och kläder inför resan på onsdag. Där efter for vi iväg för att fixa massa saker på Kungsmässan och Ica. En Mysig mamma dotter adg har vi verkligen haft.

Nu är idol på och Henke håller på att förbereda en favorit i repris!
Njut av fredagen vänner!

Underbara vardag!


Ella och sötaste lilla Thea

Världens goaste och gladaste Ellor

Ella bella bus


Glada goa Thea

Ella bella bus 2

Våra söta lilla tjejer gillar verkligen varandra

Två snygga morsor med helt underbara ungar. Tack för en mysig dag tjejer. Vi hade sååå mysigt!!

Godmorgon snöiga torsdag

Idag kommer Malin&Ella och Sara&Thea hit på lunch och fika date. Jag är helt övertygad om att det kommer bli ytterligare en underbar dag i mammaland.




Jag tävlar


Jag är med och tävlar hos Diana om en jätte söt prinsess pall från bonde of sweden till lilla trollet.
Andra pris är ett presentkort på partytajm som har allt för barnkalasen.

Vi villl gärna vinna den jättte fina "prinsessa" pallen



I lucka nr 7 lottar Diana ut ett kit från Ida T som milk milla sponsrar med. Jag älsakr ida T, deras barnkläder har sååå go kvalite och deras bodysuits är så söta.

Ella vill gäran vinna deras coola kit med byxor strumpor och body!




Jag tävlar om denna underbar kjol från Malou Barré inne hos Danni
Hoppas hoppas jag vinner!



"Jag tävlar om ett paket från Nive till ett värde av 600:- hos fröken M. Tävla HÄR du också."


 



Härliga mammadagar!

Idag har vi varit på lunch date hemma hos Jannie och Victor tillsammans med Anna. En jätte härlig dag med god lunch, fika, bebis bus och allt som alla härliga mamma dagar bjuder på.

charmtrollen busar på golvet


Vi fikade med dammsugare, Ella gillade sina strumpebyxor bättre!


Jannie är sååå rolig att busa med

Sötaste lilla victor!

På vägen hem somnade Ella som en stock efter massa bus

Nu ikväll har jag försökt fixa lite inför resan till solen i nästa vecka. Jag måste verkligen skriva listor för att inte bli helt snurrig i skallen (snurrigare än vanligt)
Ella har busat runt som en tok här hemma. Hon är så glad och go vår lilla tjej. Just nu är diskmaskinen roligast.
Hon fiskar, pillar och letar efter allt som ligger inom räckhåll och gör samtidigt små (höga) söta pruttljud med lilla munnne. Älsakde unge!!


Busar på golvet innan sängdags.
Det går åt flera dregglisar om dagen nu, dom blir genomblöta på bara en stund. Kan den där tanden komma snart??

onsdag




Efter massa morgon stök och lite serier i soffan ska vi nu bege oss ut till Jannie och Victor för en lunch och massa skit snack. Vi önskar er en underbar dag!

6 månader



Ca 2 veckor

Ca 12 veckor

Ca 4 månader



Ca 5 månader


Ca 6 månader

Min stora duktiga lilla tjej!!

Kan själv

I en vecka nu har lilla damen suttit med lite stöd och tippat efter bara en kort stund.
Nu leker hon länge på golvet sittandes. Mammas stora lilla tjej..

Julavslutning med babyrytmiken




Alla ungar var så söta och goa idag!
(Henke hade kameran till jobbet idag, så det blev bilder med iphonen)

Söndag och en jäkla massa snö!

Idag har det snöat HELA dagen. Det finns lixom inget stopp på det hela. Det är himla vackert överallt, men som jag sagt innan, sommaren är min årstid. Stekhet och svettigt, me like!

Så idag har vi haft en innedag hela lilla familjen. Lussekatter, julmust, tända ljus och en massa serier och film. Ella har stojat runt som vanligt i sin gåstol, lekt med alla leksaker på golvet och sjungt en jäkla massa för mamma och papp. Hon leker så bra själv vårt lilla troll.

Nu ska jag bege mig till affären, mat för kvällen och lite för veckan behöver fyllas på.
Hoppas ni har en mysig söndag.


Lördag


Idag åkte vi ut till Frida, Jonas och Ludvig för att åka lite pulka. Det skulle bli Ellas premiär åk, men lilla damen ville hellre sova i vagen. Så en skön promenad med en pulka bebis blev det..

Nu ska vi laga middag och ha en lugn och skön kväll med goda vänner.
Hoppas er lördag är bra!

Dagens bullbak

Idag har vi haft massa mammor på besök. Vi har busat, lekt och bakat massa lussebullar.
Jag bjuder på ett bildregn!

Söta lilla Anna busar i Ellas gåstol

Ellas ena kille Melker

Ellas andra kille Ludvig..Som ni ser har damen redan bra smak!!



Nu är syster/moster här.. vi har ätit god middag, kollat på idol och snackat massa skit. Ella älskar sin moster och busade som attan innan sängen..




Dagen


Isakll promenad med Carina och hennes lilla Jasmine

Liten söt Jasmine. Tack för en trevlig promenad och god fika.. jag ska köpa dig en morotskaka nästa date =)

Lilla Ella sover gott i kylan!

Hoppas ni har en mysig kväll.

Godmorgon Torsdag


Så duktig sötnos sitter och leker med sin älg.. glad i några sekunder.. tills..

man rammlar och blir sur som attan..

God morgon på er.
Idag har vi planer på stan. Skönt att slippa sitta hemma en hel dag till, det är verklgen inte min grej. Jag blir jätte rastlös ocgh irriterad. Efter halva dagen verkar även Ella ha tröttnat på sin pussande mamma och vill ut och se världen. Så det ska bli skön att komma iväg en sväng.
Men först en skön dusch och sedan på med michelin munderingen.

Hoppas ni får en fin dag i kylan.

Onsdag

Idag håller vi oss inne. I varje fall första delen av dagen. Ella gillar ju att sova sitt långpass på eftermiddagen ute i det friska.. själv är jag inte alls sugen på denna kalla dag. Just nu glider jag runt här hemma i raggsockar och mys dress. Inte så illa det heller.

Jag känner mig kanske energi och orkeslös. Jag måste ta tag i julkorten.. men jag är ju osm sämst när det blivit ett måste.. Men nu är det dags.. om korten ska komma ut innan jul vill säga!

Ella och Ludvig för någon vecka sedan!

Ludvigs Krypande tomterumpa..

RSS 2.0