Valborg

"Valborgsmässoafton, sista april eller vardagligt valborg, finlandssvenska vappen, är en årlig högtid som firas i Estland, Finland, Lettland, Sverige, Tjeckien och Tyskland den 30 april eller 1 maj. Traditionen grundar sig på de hedniska högtider som funnits spridda i Europa, men har senare kommit att sammankopplas med Heliga Valborgs kult, mot häxtro och onda andar, som uppstod speciellt efter hennes död år"
"Från wikipedia"



Idag brinner många braser runt om i landet. På öarna här omkring började by borna sitt smalande av ved och pinnar för flera dagar seadn. Den finaste maj brassan jag sett var på öckerö för några år sedan.

V skai inte fira på något speciellt sätt. Jag är ju som bekant tung och mannen är trött med både jobb och hus i huvudet. Kanske blir en middag med vänner. Vi får se.
Ska ni titta på majbrasa i kväll?

Kommentarer
Postat av: Elin - Mamma till Edvin och lillebror i magen ♥

Vi ska se på brasa o skjuta raketer!

Skillnaden med att vänta nummer två är att man är så aktiv man kan vara fast man är stor o tung. För man vill inte missa något med sitt lilla barn :)



Hoppas att ni får en toppen mysig valborg!

Kramar

2010-04-30 @ 11:53:03
URL: http://www.edvinsmamma.wordpress.com
Postat av: Hanna, mamma till Ellen

Det blir nog en lugn valborg här för oss... får se om vi går och tittar på brasan.. om det slutar regna så kanske ;) jäkla pissväder vi har här idag! Overallen kommer från Molo, den är verkligen super, tunn och smidig! Du får shoppa dessto mer sen när han/hon tittat ut.. har du någon känsla av va du tror de för någon filur där inne? har ni namn klara? ha en jätte mysig valborg du med, hoppas ni har finare väder! kram

2010-04-30 @ 12:07:19
URL: http://ellenojag.blogspot.com
Postat av: Pernilla

Nä, ingen brassa för oss i heller. Vi ska käka hos mamma och pappa, det var väldigt längesedan.

Puss

2010-04-30 @ 13:21:17
URL: http://pornan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback